Poştaşii gălăţeni, în linia întâi a încrederii

Poştaşii gălăţeni, în linia întâi a încrederii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de kilometri parcurşi zilnic, fie arşiţă sau ger, vânt, ploaie sau ninsoare, cu geanta de peste 25 de kilograme pe umăr, bătând la uşile oamenilor pentru a le aduce ziarul preferat, veşti de la cei dragi, corespondenţă sau bani, aceasta este rutina zilnică a poştaşilor.

Despre misiunea de a fi poştaş am discutat cu Dorin Petrescu (FOTO), director restructurare în cadrul Oficiului Judeţean Reţea Poştală Galaţi. Domnul Petrescu are 46 de ani şi este de profesie inginer. Familist convins, este căsătorit şi tatăl a doi copii.

Acum un an şi jumătate, când a acceptat această funcţie, a fost cu adevărat o mare provocare. „Din exterior nu-ţi dai seama de complexitatea activităţii. Drumul acelei scrisori de la cutia poştală şi până la destinatar trece prin atâtea mâini, este complex, cu termene şi regulamente stricte, pe care mi-a luat ceva timp până le-am învăţat”, ne-a mărturisit cu sinceritate directorul Dorin Petrescu.

Îşi aminteşte zâmbind de prima scrisoare trimisă părinţilor din tabără. Nu s-a gândit atunci nicio clipă că va ajunge să gestioneze acest sistem de activitate. Acum e mândru de acest lucru, cu atât mai mult cu cât în sondajele de opinie, poşta este pe locurile fruntaşe la capitolul încredere.

Pofta de a citi

Perioada pe care o traversăm, deloc uşoară, a dus la diminuarea numărului de abonamente şi a publicaţiilor cumpărate, dar poştaşii au ţinut să le redeschidă pofta gălăţenilor pentru citit:

„Nu poţi lua informaţia doar de la televizor. Iar internetul oferă o informaţie rapidă, dar superficială. Un motiv în plus să redeschidem pofta tinerilor pentru lectura de calitate. Poşta a fost implicată într-o campanie de colectare de carte”.

„Colecta la nivel naţional a durat două luni, timp în care am adunat în oficiile din oraş cărţi donate de salariaţii noştri sau de public. La nivelul municipiului Galaţi am adunat 499 de cărţi de beletristică, manuale şi culegeri pe care le vom dona bibliotecii din Schela”, ne-a declarat directorul Dorin Petrescu.

„Dorim să devenim mai eficienţi”

Potrivit directorului Dorin Petrescu, prin reorganizarea pe care o traversează, poşta doreşte să devină mai eficientă. „Ne bazăm foarte mult pe factorii poştali, transformându-i în „agenţii noştri de marketing şi de vânzări” pentru a ne promova produsele, pentru a ne sprijini în vânzarea lor.

Şi pentru asta nu au nevoie decât de pix şi de chitanţier. Salariaţii noştri, în principal cei care lucrează în linia I cu oamenii, factorii poştali - care bat în fiecare zi la uşă - se bucură de încrederea populaţiei. Sunt colegii mei, indiferent de funcţia mai mare sau mai mică.

Agenţii, factorii poştali, mai în vârstă sau mai tineri, în majoritate femei, dar şi bărbaţi, fac munca cea mai grea: au un traseu bine stabilit, nu au voie să iasă din el, să se oprească, să intre să-şi ia un suc. Că plouă, că e caniculă, că e zăpada până la brâu, sau noroi merg pe acelaşi traseu zi de zi şi îşi fac treaba.

Pentru ei nu am decât gânduri bune şi de mulţumire că îşi fac treaba aşa cum trebuie. Pe gălăţenii care ne aşteaptă lunar ca să le ducem pensia sau alocaţia, ori zilnic pentru a le aduce ziarul preferat, „Viaţa liberă” ori alte publicaţii, îi asigur că nu îi vom dezamăgi şi că ne vom face treaba la timp, aşa cum trebuie”, ne-a declarat Dorin Petrescu.

Citit 1296 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.