Program la Evidenţa Populaţiei

Scris de  Miercuri, 15 Septembrie 2010 03:00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bonul de ordine – eliberat de poliţistul comunitar de serviciu *

Înghesuiala de la ghişeele Evidenţei Populaţiei poate fi lejer evitată, explică Mariana Palade (FOTO), şefa Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPLCEP) Galaţi:

„Oamenii îşi pot ˝rezerva˝ intrarea încă de dimineaţă, când se eliberează bonurile de ordine. În acel moment, ei pot estima, dacă pe bon apare numărul 40, să zicem, în cât timp vor intra – lucru la care îi putem ajuta şi noi, pentru ştim ritmul primirii actelor. Cel care eliberează bonul de ordine este agentul de pază”.

Nu este niciodată târziu să vă verificaţi valabilitatea actelor, spune Mariana Palade, şefa Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPLCEP) Galaţi: „De luni până joi, programul cu publicul la Evidenţa Populaţiei Galaţi începe la 8,30 şi se termină la 16,00 (pentru primiri şi eliberări acte)”.

Vinerea este o zi destinată exclusiv eliberării actelor - între orele 8,30 şi 14,00 -, pentru ca în aceeaşi zi, între orele 8,30 şi 16,00 o echipă mobilă a Evidenţei Populaţiei să meargă la domiciliile persoanelor netransportabile sau în comunele gălăţene.

Cu toate acestea, în timpul lunilor iulie şi august – „.cele mai aglomerate luni din an”, spune şefa SPLCEP, „în care numărul cererilor în regim de urgenţă aproape s-a dublat, datorită venirii în ţară a cetăţenilor români care muncesc în străinătate şi cărora le expirau actele” – documentele au fost primite şi vinerea.

Citit 2189 ori

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.