„Help Portrait”, la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Help Portrait” este o acţiune cu caracter social care are loc, anual, concomitent, în câteva zeci de mii de oraşe din întreaga lume, printre care, începând de anul trecut,  se numără şi Galaţiul, datorită unor tineri pasionaţi de fotografie şi dornici să ajute. Anul acesta, acţiunea se va desfăşura pe 4 decembrie, la Winmarkt.

„Anul trecut am reuşit să fotografiem în jur de 250 de persoane. Am fost un grup de peste 60 persoane, organizat în şapte echipe.  Două echipe au stat în locuri fixe şi  cinci echipe s-au deplasat la  fundaţii, la azil sau la Leprozeria de la Tichileşti”.

„Reacţia de anul trecut a fost uimitoare si copleşitoare pentru noi. Am reuşit să ne atingem scopul de a socializa şi de a-i face pe cei pe care i-am fotografiat să se simtă cu adevărat speciali. Dorim acest lucru şi anul acesta”.

„Acum ne adresăm familiilor care doresc să aibă o fotografie profesională, celor care doresc să arate o schimbare în viaţa lor, oamenilor nevoiaşi, bolnavilor, mamelor singure care doresc o fotografie cu copii lor. Pentru cei aflaţi pe patul de suferinţă, ne putem deplasa la faţa locului”, ne declară iniţiatorul acţiunii de la Galaţi, Mitică Crăciun.

Cel care ne-a mai spus că evenimentul nu ar fi avut loc dacă nu ar fi găsit şi alţi oameni care să pună suflet. Printre cei care s-au implicat constant în derularea manifestării „Help Portrait” se numără fotograful şi profesorul Cosmin Atanasiu, alături de elevii săi de la Colegiul „Cuza”, dar şi Gabriel Bocăneala, directorul de la Winmarkt, care a pus la dispoziţie locul pentru studioul fix. 

Acţiunea nu are ca scop promovarea unei fundaţii, firme sau a unui fotograf. Dorim doar să arătam că în oraşul nostru există oameni cu suflet pentru care actul de binefacere nu constă numai în a dărui haine şi mâncare, ci şi a-şi folosi talentul pentru a-i ajuta să zâmbească pe cei care au uitat să facă acest lucru din cauza necazurilor şi grijilor. 

Cei care vor să ajute se mai pot  încă înscrie: fotografi care să aibă aparat foto profesional sau semiprofesional, make-up artişti sau sponsori care să contribuie la achiziţionarea hârtiei fotografice şi a ramelor.

Aceştia se pot  înscrie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., lăsând un număr de telefon la care să fie contactaţi de echipa organizatoare.

Citit 2269 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.