13.000 de bolnavi de cancer în Galaţi

13.000 de bolnavi de cancer în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi desfăşoară, în perioada octombrie-noimebrie, o campanie de prevenire a îmbolnăvirilor de cancer. Potrivit specialiştilor instituţiei citate, circa 40 la sută dintre îmbolnăviri pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi prin vizite regulate la medic. Diagnosticarea cancerului din primele stadii de evoluţie este esenţială în vederea vindecării pacientului sau a creşterii duratei sale de viaţă. Potrivite efectuate la nivel de judeţ, gălăţenii nu se prea grăbesc să meargă la medic atunci când se îmbolnăvesc. Despre un trai sănătos, nici nu poate fi vorba!

Mai mulţi bolnavi

Numărul total al bolnavilor de cancer a fost mai mare în cursul anului trecut decât în 2009, informează Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi.  Mai exact, în 2010, 21 de gălăţeni din 1.000 sufereau de cancer, ceea ce indică un număr total de bolnavi, la nivel de judeţ, de aproape 13.000. Totuşi, în cursul anului trecut a scăzut numărul de cancere nou-diagnosticate, de la 1.458 cazuri la suta de mii de locuitori 2009, în la doar 208 cazuri la suta de mii de locuitori. Cei mai mulţi dintre pacienţii nou-diagnosticaţi, în 2010, 224 sufereau de cancer colorectal, 101 de cancer de prostată, 87 de cancer de piele, 26 de cancer de col uterin.

Ce va face Direcţia de Sănătate?

Până la finele lunii noiembrie, personalul DJSP va desfăşura o campanie de informare a gălăţenilor prin care doreşte să atragă atenţia asupra riscurilor de îmbolnăvire de cancer şi asupra modalităţilor de prevenire. De asemenea, vor avea loc mai multe întâlniri cu personalul medical din reţeaua şcolară în vederea evidenţierii rolului vaccinării împotriva cancerului de col uterin şi a vaccinării hepatitei B, care poate evolua în cancer hepatic.

 

 

 

Citit 1780 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2011 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.