Ca la noi, în România/ Brambureală la recensământ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ca la noi, în România/ Brambureală la recensământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunţul făcut de Primăria Galaţi cum că recensământul pe 2011 s-a prelungit comportă ceva ajustări. În sensul că, legal, sunt verificate fişele persoanelor de către recenzori şi unde CNP-urile lipsesc ele sunt completate; în realitate însă sunt şi oameni care nu au fost recenzaţi (fie că au lipsit de acasă, fie că nu au fost căutaţi) cărora li se fac fişe.

Cum se prezintă situaţia la Comisia Municipală de Recensământ (CMR) Galaţi? „Potrivit legii, prelungirea vizează activitatea recenzorilor de a-şi verifica şi completa fişele, fapt care se întâmplă până pe 11 noiembrie. Majoritatea deficienţelor sunt în privinţa neînregistrării CNP-ului. Legal, noi nu avem cum să luăm CNP-ul de la Serviciul de Evidenţa Persoanelor, fiindcă nu ne permite legea. De aceea, cetăţenii care nu au declarat aceste date, au posibilitatea să se prezinte la noi,  până pe 11 noiembrie, pentru a ne comunica CNP-ul”, am reţinut, ieri, de la biroul Comisiei Municipale Galaţi. 

75 de gălăţeni au revenit cu CNP-ul

Până ieri la prânz se prezentaseră la biroul Comisiei Municipale de Recensământ Galaţi 75 de gălăţeni. Toţi au declarat CNP-urile, deşi  există şi oameni neînregistraţi, iar de acest fapt ne-am convins ieri, la faţa locului. „Eu nu am fost acasă în perioada recensământului, dar am tot verificat în cutia de poştă poate găsesc vreun anunţ cu data când vine recenzorul. Numai că nu am găsit niciun bilet şi citind în ziar am venit să ne înregistrăm că suntem trei persoane în familie”, ne-a spus Lenuţa Olaru, din Galaţi, din strada N. Mantu.

La solicitarea gălăţencei neînregistrate, cele două funcţionare ale Primăriei Galaţi, au dat, iniţial, din umeri, pe motiv „că nu au cadrul legal să înregistreze şi această familie”. Dar... „Totuşi, dacă aţi bătut drumul până aici, poftiţi să completaţi o fişă!”, a venit invitaţia („în mod tacit”) de la una dintre salariate, grăbită să meargă la o şedinţă la sediul Primăriei Galaţi.

Program cu suspendare!

Şi, deşi programul Comisiei Municipale de Recensământ Galaţi - anunţat de Biroul de presă al Primăriei - este zilnic, între orele 9.00 şi 17.00, chiar şi ieri, cele două funcţionare au lăsat lucrul şi s-au dus la şedinţă, chemate de viceprimar. Fireşte că prezenţa la şedinţă înseamnă închiderea biroului şi punerea oamenilor pe drumuri.

 

Citit 1351 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.