Prefectul, după întâlnirea CET-Romgaz: mai avem căldură şi mâine!

Prefectul, după întâlnirea CET-Romgaz: mai avem căldură şi mâine!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu se mai pune problema ca Romgaz să închidă gazele miercuri, deci putem spune că acest pericol a trecut”, a anunţat, marţi, vestea cea bună, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea. Acesta a participat la întâlnirea desfăşurată ieri între conducerea Electrocentrale şi Romgaz, însă şefii celor două unităţi au preferat, ieri să păstreze tăcerea, anunţând însă că astăzi vor remite redacţiei comunicate de presă.

„Am negociat prelungirea contractului cu Romgaz, contract care prevede plata eşalonată a datoriilor pe care le are CET, pe toată perioada iernii. În condiţiile în care CET îşi va respecta plăţile, Romgaz va furniza combustibil, însă dacă acest contract nu va fi respectat, există posibilitatea reducerii treptate a debitului de gaze naturale. Totuşi, reprezentanţii Romgaz au fost deschişi discuţiilor, chiar au renunţat la cererea de plată în avans”, a mai precizat Paul Florea.

Pe de altă parte, prefectul s-a întâlnit, ieri şi cu primarul Dumitru Nicolae. „Domnul primar mi-a cerut să solicit Guvernului suplimentarea banilor pentru plata subvenţiei la încălzire iar eu i-am promis tot sprijinul, cerându-i, la rândul meu, să renunţe la Apaterm şi să găsim împreună o soluţie viabilă şi legală în problema încălzirii Galaţiului. Urmează să ne mai întâlnim o dată la sfârşitul săptămânii, pe această temă, însă sunt optimist în privinţa rezultatului”, a mai declarat prefectul Paul Florea. Acesta a adăugat că a înaintat şi către ministerele Administraţiei şi Internelor şi Economiei şi Industriilor notificări privind situaţia încălzirii centralizate de la Galaţi, „aşteptând de la Guvern soluţii şi sprijin în asigurarea încălzirii oraşului”.

 

Citit 1622 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.