Programul instituţiilor publice şi al magazinelor de 1 decembrie

Programul instituţiilor publice şi al magazinelor de 1 decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autobuzele şi troleibuzele de pe cele mai importante trasee, între care 102 şi 104, nu circulă în jurul prânzului, din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe arterele oraşului de Ziua Naţională a României. Tramvaiele şi autobuzele de pe traseele secundare nu au asemenea probleme, însă, la fel ca restul flotei Transurb, circulă cu frecvenţă redusă. Tot azi, halele acoperite din pieţe sunt închise. Nu lucrează nici majoritatea casierilor furnizorilor de utilităţi. E închis şi la Finanţe, iar la Primărie nu găsiţi pe nimeni până luni. Dintre locurile în care gălăţenii ajung cel mai des, doar punctele de colectare a gunoiului şi supermarketurile sunt deschise azi.

Transportul în comun, dat peste cap de Ziua Naţională

Dacă aveţi drumuri de făcut astăzi cu mijloacele de transport în comun ale societăţii Transurb, gândiţi-vă bine la orele la care vă plimbaţi şi pe care străzi. Tramvaiele şi autobuzele de pe traseele 31, 26, 17 şi 34 circulă normal. În schimb, autobuzele de pe celelalte linii şi troleibuzele au programul perturbat de restricţiile de circulaţie impuse de manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României. Aşadar, mijloacele de transport în comun care trec pe străzile Brăilei şi Constructorilor şi pe bulevardul George Coşbuc nu circulă între orele 10.00 şi 13.00 pentru că nu s-au identificat rute ocolitoare pentru acest interval orar. Mai trebuie spus că întreaga flotă Transurb circulă astăzi conform graficului de transport din weekend. „Programul mijloacelor de transport pe 1 decembrie este unul de weekend, adică, de pildă, dacă pentru traseul 102 avem în timpul săptămânii 18 autobuze, pentru week-end sunt numai 12 autobuze”, a declarat directorul societăţii, Genica Totolici.

În pieţe găsiţi doar tarabagiii

Dacă aveţi de cumpărat ceva de prin pieţe, aflaţi că astăzi nu găsiţi nicio hală acoperită deschisă, ci doar vânzători la tarabe. „Toate pieţele din oraş sunt deschise, mai puţin halele acoperite, unde comercianţii au cerut să nu lucreze pe 1 decembrie. Pe 2 decembrie programul este normal”, a afirmat directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.

Majoritatea casieriilor, închise

Astăzi sunt închise şi punctele de încasare ale distribuitorului de energie electrică. „Casieriile Electrica sunt închise de 1 decembrie, urmând ca vineri să revină la programul normal”, a anunţat Biroul de Relaţii Publice al sucursalei locale.  În schimb, lucrătorii de la dispecerat şi echipele de intervenţie sunt la datorie şi de Ziua Naţională, eventualele avarii apărute pe reţeaua electrică putând fi semnalate la numărul scurt 0236929.

Şi avariile apărute pe reţeaua de gaze pot fi sesizate astăzi celor de la Gaz de France Suez Energy România, la numărul 02369281, chiar dacă centrul de relaţii cu publicul şi casieriile din strada Regiment 11 Siret sunt închise. Acestea îşi vor redeschide porţile mâine, când vor funcţiona după programul obişnuit, de la 8.30 la 15.30.

Dacă aveţi probleme cu furnizarea agentului termic, puteţi oricând suna astăzi la dispeceratul Apaterm (telefoane 0236311018, 0725257730, 0725257824), căci departamentul de producţie lucrează. Nu la fel se întâmplă cu casieriile, care sunt închise. Mâine, însă, ele revin la programul normal.

Singurele casierii operaţionale astăzi sunt cele ale distribuitorului de apă poabilă, Apă Canal, unde lucrează şi biroul de relaţii cu publicul, şi serviciul de intervenţii, ne-a declarat directorul de producţie, Niţă Podaru. Cine are probleme cu furnizarea apei poate suna la numerele de telefon 0236473360, 0752128892 sau la telefonul verde 08000800860.

Weekend prelungit la Primărie

Nici astăzi şi nici mâine nu mergeţi la Primărie, pentru că administraţia publică locală a decis să prelungească weekend-ul, urmând ca liberul de pe 2 decembrie să fie recuperat ulterior. Primăria Galaţi este singura instituţie care a decis să îşi prelungească vacanţa cu încă o zi, spre deosebire de celelalte servicii publice.

Astăzi este închis şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Ghişeele GDFP vor fi redeschise, însă, mâine dimineaţă, la ora 8.00. Mare atenţie! Vineri este zi scurtă pentru finanţişti, aşa că încercaţi să ajungeţi la sediul din strada Brăilei până la ora 14.00.

Gunoierii şi supermarketurile au program normal

De Ziua Naţională, lucrătorii Serviciului Public Ecosal lucrează conform programului normal. Cine are ceva probleme legate de activitatea de salubritate le poate semnala la dispeceratul Serviciului, la numărul de telefon 0236312282.

Şi comercianţii lucrează astăzi. Marile magazine din oraş sunt deschise până seara târziu, ca în orice altă zi. Astfel, supermarketurile Billa şi Kaufland aşeaptă clienţi de la ora 7.30 până la 22.00. Hipermarketul METRO e deschis de la 6.00 la 22.00, Selgros de la 7.00 la 22.00, iar Real de la 8.00 la 23.00.

Citit 12604 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2011 09:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.