Monument fără autorizaţie printre maşini - Au pus şi cruce pizzeriei Da-Isi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Monument fără autorizaţie printre maşini - Au pus şi cruce pizzeriei Da-Isi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O cruce masivă la piciorul căreia stau câteva plăci de beton, totul înconjurat de alte cruci mai mici şi cruciuliţe, aşa arată monumentul improvizat răsărit în faţa Bisericii Mavramol pe locul fostei pizzerii demolate Da-Isi. O alee porneşte din faţa crucii şi se opreşte în zidul care împrejmuieşte Biserica, perete în jurul căruia a fost trasată o altă alee. Maşinile care parchează în voie de o parte şi de alta a crucii fac ca imaginea totală să fie una deprimantă şi de neînţeles. Zona respectivă a fost ringul unor scandaluri cu mascaţi, în luna septembrie a anului trecut când pizzeria lui Giovani Panetta a fost pusă la pământ, în mai multe episoade, pentru că era construită ilegal.

Am fost curioşi să aflăm dacă monumentul improvizat a fost ridicat cu autorizaţie de construire de la Primărie, dacă există un proiect de amenajare a zonei şi cum arată el. Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco ne-a declarat că recent a observat şi el crucea ridicată în faţa Bisericii Mavramol şi a solicitat Poliţiei Local să verifice dacă are autorizaţie. Misterul a fost lămurit, însă, chiar de preotul paroh.

După cum am aflat de la părintele Gherghe, de la Biserica Mavramol, lucrarea urmează, abia de acum încolo, să obţină actele necesare. Reprezentanţii bisericii susţin că s-au grăbit să amenajeze monumentul de teamă ca zona respectivă, unde a fost, pe vremuri, cimitirul bisericii, să nu ajungă supermarket sau ceva asemănător. Spaţiul care acum este parcare va fi transformat, spune părintele Gherghe, într-un parc, plin de trandafiri, în centrul căruia se va afla monumentul deja realizat. În jurul crucii vor fi trasate, în forma unor raze de soare, poteci, care vor duce la marea alee care acum înconjoară zidul Bisericii. Vor fi puse şi bănci. Gardul masiv de acum va dispărea. Părintele Gherghe îşi doreşte ca parcul să devină o oază de linişte pentru credincioşii care vin să se roage la Biserica Mavramol.

Citit 4860 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.