Cât ne costă florile pentru prima zi de şcoală?
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cât ne costă florile pentru prima zi de şcoală?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Un buchet începe la 25-30 de lei şi urca până la peste 100 de lei

E regulă pentru toţi elevii mici şi mari, premiaţi, mediocri sau repetenţi: în prima zi de şcoală nu se prezintă nimeni fără flori la clasă. În cazul elevilor de ciclu primar şi, uneori gimnazial, goana după flori cade în sarcina părinţilor. Oricum ar fi, cutuma de a duce buchete şi aranjamente florare învăţătoarei, dirigintei sau oricărei alte profesoare care s-a implicat în educaţia elevului (sau de care acestuia îi e frică) s-a încetăţenit şi se respectă.

Cine are cel mai mult de câştigat - economic vorbind - în prima zi de şcoală? Nu părinţii elevilor, care cheltuiesc, uneori, o mulţime de bani pe buchete şi aranjamente florale şi nici profesorii care pleacă acasă cu braţe de flori ce se vor usca oricum, în câteva zile. Câştigaţi, cu adevărat, sunt florarii care pot să crească preţurile în voie, că oricum vor avea vânzare.

Firul de crizantemă se vindea cu 5 lei, ieri, în hala de flori Piaţa Centrală. Un buchet cu cinci fire ar putea arăta foarte frumos, mai ales dacă mai daţi vreo10 lei şi pe un corset asortat, la care să se adaugă plantele decorative. Freziile sunt frumoase şi se vând la doar 3 lei firul. Bine ar fi să aveţi şi aici un buchet din cinci fire, cu un aspect proaspăt şi cu un parfum pe măsură. Trandafiri cu care să mergeţi la sigur veţi găsi la 7 lei firul, fie că îi cumpăraţi din florărie, fie că îi luaţi de la comercianţii stradali din Piaţă, Trei Star sau Ţiglina. E de la sine înţeles: cu cât e mai mare numărul trandafirilor din buchet, cu atât e mai intens respectul faţă de profesor! Atenţie, însă, există reguli! Un buchet de trandafiri albi cu un singur fir roşu sau invers trimite cu gândul la sentimente ceva mai năbădăioase decât respect, aşa că nu prea merge să îl oferiţi unui profesor, în cadru oficial.

Crinii parfumaţi se vând pe stradă la 15 lei firul, iar azaleele costă 29 lei. Pentru un fir de anturium veţi plăti 10 lei, iar pentru un aranjament floral cu această specie poate ajunge la 50 lei. Şi acmeea înflorită este spectaculoasă, dar costă tot 50 lei, iar floarea are un aspect uşor ţepos, aşa că profesorul s-ar putea gândi pentru o clipă măcar că aţi intenţionat să-i oferiţi un cactus, dar se terminaseră şi aţi ales o soluţie de mijloc. E mai sigur să alegeţi o soluţie clasică.

Buchete gata pregătite găsiţi şi în florăriile de prin oraş, şi la comercianţi stradali la preţuri care încep de la 20 lei şi urcă până peste 50 lei.

Luni dimineaţă, de regulă, preţurile florilor rămase explodează. Aşa că trebuie să faceţi un calcul precis şi să stabiliţi în ce moment al zilelor de astăzi şi mâine veţi cumpăra florile, ca să fie şi puţin mai ieftine şi nici să nu se ofilească până luni dimineaţă!

Citit 4719 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.