Misiune bifată / Tineri dezamăgiţi la Bursa locurilor de muncă

Misiune bifată / Tineri dezamăgiţi la Bursa locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Au venit doar 35 de firme din 545 invitate
„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată ieri în aula Universităţii „Dunărea de Jos” a adunat 790 de tineri cu studii superioare şi medii, potrivit informaţiilor Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Galaţi. Pe unii dintre ei i-am surprins descurajaţi de „sărăcia” de oferte pe piaţa muncii gălăţene, alţii erau cu speranţă că, dacă vor depune cât mai multe CV-uri, cineva, cândva îi va suna pentru a-i chema la un interviu.

„Am contactat 545 de agenţi economici din judeţul nostru, dar au răspuns doar 35 dintre ei care oferă aproximativ 300 de locuri de muncă. Suntem şi noi surprinşi că nu mai este aglomeraţia din anii din urmă”, ne-a spus Carmen Hanţaţuc, director al AJOFM Galaţi.

Putere de convingere şi chef de muncă
Ne-am strecurat printre participanţi şi am încercat şi noi să aflăm ce calităţi trebuie să ai dacă îţi doreşti să devii agent de vânzări, ofertă făcută de câteva societăţi. Nimerim la „Oniris company”, unde Silvica Potârniche ne explică faptul că pentru a deveni agent distribuitor (de pliante) la amintita firmă trebuie „să ai putere de convingere” şi chef de muncă. Numai că le-a cam pierit cheful celor câtorva tineri care se aflau în preajma mesei acestei societăţi când au auzit că obiectul de activitate este cel de confecţii de obiecte pentru înmormântare.

"Cine v-a trimis?"

Luminiţa Oancea de la "Picas" - un centrul de consiliere şi mediere - era asaltată de tineri şi tinere cu studii superioare. Pentru cele câteva locuri de inginer constructor, translatori de franceză şi germană, economist şi inginer de instalaţii termice, a primit peste 70 de CV-uri. „Eu sunt în baza dumneavoastră de date şi cu ceva timp în urmă m-aţi anunţat să merg la un interviu. Când am ajuns la acel agent economic am fost întrebat ˝Cine v-a trimis˝?”, spune George L., inginer inslataţii termice la o societate, dornic să-şi găsească un loc mai bine plătit.

"Experienţă, aveţi?...

Pe Mihai Ciochină, absolvent de Mecanică, l-am surprins dezamăgit... „Prima întrebare când mergem la câte un interviu este dacă avem experienţă, eu am experienţă în domeniul ingineriei mecanice de câteva luni, dar am experienţă de patru ani ca agent vânzări. Am depus zece CV-uri şi toţi cei zece agenţi economici mi-au recomandat să aştept să mă invite la interviu”, spune tânărul.

Asil Group atrage căutătorul de loc de muncă prin anunţul că angajează referent relaţii externe. Sună tare. Ne prindem în joc ca să aflăm cum am putea căpăta un astfel de job. „Trebuie să ştie să atragă clienţi externi pentru a ne putea extinde reţeaua de vânzări de produse”, ne explică reprezentanta acestei firme. Despre ce produse este vorba? Despre şerveţele uscate şi umede, detergenţi şi săpun lichid. Erau depuse peste 30 de cereri.

Una peste alta, Bursa locurilor de muncă din această toamnă s-a bifat, rămâne de văzut câţi tineri îşi vor găsi de lucru pe piaţa muncii gălăţene.

Citit 1592 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.