Lecţie de solidaritate pentru familia Corici
Foto: Foto: Marius Ţuca

Lecţie de solidaritate pentru familia Corici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Elevii clasei a IV-a A de la Colegiul Naţional "Costache Negri" le-au oferit cadouri copiilor din familia Corici, care se confruntă cu o sărăcie lucie

Familia Corici, despre sărăcia căreia "Viaţa liberă" a scris în urmă cu câteva zile, a aflat din plin ce înseamnă solidaritatea gălăţenilor. De când povestea greutăţilor cu care se confruntă a ajuns în paginile ziarului, zeci de oameni le-au sărit în ajutor, însă probabil că lecţia cea mai impresionantă au primit-o ieri, la Colegiul Naţional "Costache Negri". Prichindeii de la clasa a IV-a A, împreună cu învăţătoarea Rodica Ştefănică, le-au pregătit celor din familia Corici o surpriză pe care niciunii nu au cum să o uite prea curând. Profitând de Ziua Educatorului şi a Educaţiei, copiii au venit la şcoală cu cadouri pentru cei din familia Corici, pe care le-au oferit în cadrul unei ore de solidaritate.

Copiii au vrut să se întâlnească cu familia

Ideea a venit în cadrul unei ore de Educaţie Financiară, în care s-a pus problema că unii au mai puţin decât alţii. Cum învăţătoarea Rodica Ştefănică citise articolul din "Viaţa liberă", le-a dat un exemplu despre o familie care are mai puţin. "Pe la sfârşitul lui septembrie, în "Viaţa liberă" apărea un articol despre o familie în nevoie, în care am citit fraza: «Atunci când avem mâncare, le dăm copiilor şi noi ne prefacem că am mâncat, ca să le ajungă lor». Am decupat articolul şi l-am citit copiilor în extensia unei lecţii de educaţie financiară la disciplina nou începută: vorbeam despre ban ca mijloc de a produce bucurii celor din jurul nostru. Reacţia copiilor a fost formidabilă: dorinţa lor de a se întâlni cu familia nevoiaşă, însă nu cu mâna goală, a fost atât de convingător exprimată, încât am hotărât împreună să ne dedicăm “Ziua” (N.B. - 5 octombrie, Ziua Mondială a Educatorului) celor care ne roagă să ne gândim la ei atunci când avem ceva în plus", a scris Rodica Ştefănică pe site-ul personal, dedicat clasei a IV-a A. Până la punerea în practică a ideii a mai fost un singur pas. Copiii au adus pungi cu hăinuţe, jucării, rechizite şi chiar mâncare, pe care le-au oferit personal mamei, Ana Maria Corici, şi celor două fiice ale ei care au însoţit-o, Oana şi Maria. Efectul a fost impresionant atât asupra familiei nevoiaşe, cât şi asupra copiilor de la clasă. "Copiii au fost extraordinar de fericiţi că au putut să ajute, e un sentiment unic, pe care ei l-au simţit din plin. Iar doamna directoare, care a participat la lecţie, avea lacrimi în ochi", ne-a spus Rodica Ştefănică.

Părinţi impresionaţi

Chiar şi părinţii copiilor de la clasă au apreciat această lecţie. Pe site-ul menţionat, Gina Ignat, mamă a unui elev, a comentat la postare. "Găsesc lăudabilă ideea Doamnei învăţătoare de a ne sensibiliza copiii. Într-o lume în care aceştia au devenit sclavii internetului care, de cele mai multe ori, depersonalizează, deturnează atenţia de la realitatea imediată, este benefic a le arăta şi alte repere, extrem de utile în formarea lor ca oameni", a scris Gina Ignat.

Cât îi priveşte pe cei din familia Corici, aproape că nu mai au glas să mulţumească pentru tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. "A fost foarte, foarte impresionant. Am luat mesajele de la copii şi desenele lor şi le-am pus în casă ca să nu uităm de această lecţie de solidaritate. Nici nu mai am lacrimi să plâng după ce am văzut că mai există atâta bunătate", a spus Ana Maria Corici.

Citit 2759 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.