În cartierul Micro 16, câinii comunitari au ajuns să facă legea

În cartierul Micro 16, câinii comunitari au ajuns să facă legea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cartierul Micro 16 găseşti şi necuvântătoare cât cuprinde. Câinii vagabonzi sunt prezenţi la orice pas, fac parte din comunitate şi parcă se înmulţesc pe zi ce trece. Fiecare bloc are câţiva paznici patrupezi care îşi apără cu străşnicie teritoriul şi, uneori, pe locuitorii imobilelor. În acest cartier, practic ei fac legea, iar dacă nu ştii cum să te porţi cu ei te agaţă imediat, fără să stea pe gânduri. Oamenii deja s-au obişnuit cu ei, dar asta nu însemna că îi şi acceptă.

Oamenii agresaţi de maidanezi

În faţa magazinelor, pe stradă, în grădini, oriunde te uiţi vezi câini comunitari. Pe lângă faptul că din urma lor rămâne mizerie, problema cea mare e că sunt violenţi. Tot mai multe persoane se plâng de agresivitatea maidanezilor, care deja au băgat spaimă în locuitorii acestui microraion. Oamenii îi ocolesc de fiecare dată, de teamă să nu fie muşcaţi. Costică Corozel, un pensionar, chiar a fost victima patrupedelor nervoase. "M-au muşcat de picior în două locuri. A trebuit să mă duc la doctor, că mi s-a umflat piciorul. Cineva trebuie să-i adune, că ne fac rău". Noua conducere trebuie să ia atitudine în faţa acestei probleme deja persistente care face ravagii în rândul oamenilor.

Cartierul necuvântătoarelor

Câini comunitari sunt destui, deja nu le poţi face faţă, dar în armonie cu ei trăiesc şi pisicile. Acest cartier e casa necuvântătoarelor, al căror număr creşte pe zi ce trece. Fiecare parte din suburbie e ocupată de câte un animal care îşi face culcuş. Pisică sau câine, acestea îşi fac veacul de ani de zile pe străduţele şi cotloanele ştiute numai de ele. Dai de aceste animale la orice pas. La pâine, la piaţă, la plimbare, în locurile pentru copii, aproape că nu mai scapi de ele. Partea proastă e că fac mizerie, gălăgie, se tot înmulţesc şi câinii, în special, sunt agresivi.

Citit 2207 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.