Incredibil! Craterele de pe Basarabiei înving alpiniştii de top
Foto: Din cauză că şanţurile sunt prea înguste, ţăranii din Cudalbi adorm pe unde apucă

Incredibil! Craterele de pe Basarabiei înving alpiniştii de top
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Citeşte aici cele mai interesante isprăvi petrecute în judeţul Galaţi în ultima săptămână * Cum era să se accidenteze alpinistul Tiberiu Pintilie în văgăunile de pe străzile oraşului * Şanţurile din Cudalbi, prea mici pentru beţivanii satului


Spiderman-Bacalbaşa revine la ştirile de la ora 5

Sesizând o scădere importantă de rating la emisiunile de ştiri, mai multe canale de televiziune centrale au făcut o cerere către Consiliul Judeţului Galaţi să îl lase de trei ori pe săptămână pe preşedintele Nicolae Bacalbaşa să dea declaraţii în calitate de purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean. "Ratingul scade dramatic fără Bacalbaşa. Nu îl vrem zilnic, e suficient să dea declaraţii numai lunea, miercurea şi vinerea. Nici nu trebuie să ştie despre ce este vorba, o să îi spună jurnaliştii, iar dumnealui să comenteze. Ca şi până acum, de altfel", se arată în cererea editorilor de ştiri de la Bucureşti. Ca să îl tenteze, editorii de la Bucureşti i-au promis lui Bacalbaşa că îi vor da gratis toate costumele pe care le-a purtat şi le va mai purta la emisiuni: Spiderman, Batman, Batman se întoarce, Catwoman, Hulk, Shrek etc.

"Viaţa liberă", simbol al luptei drepturilor secuimii

Impulsionat de gestul unor persoane din zona Harghita-Covasna, colegul nostru Gabriel Kolbay a arborat steagul secuimii pe balconul sediului "Vieţii libere" şi, în plus, a cerut patronatului plăcuţe bilingve pe uşa biroului în care îşi desfăşoară activitatea. Deşi susţine că nu este adeptul autonomiei locale în cadrul redacţiei, Gabriel Kolbay ar fi fost auzit în anumite cercuri propagând ideea că redacţia "Vieţii libere" s-ar fi format la sud de Dunăre şi că, atunci când a venit el în la ziar, sediul era gol. Ca răspuns, colegii majoritari din redacţie au pus un afiş pe uşa de la Budă, pe care scria Pesta.

Un ţăran a fost expulzat din Cudalbi după ce i-a ieşit doar 3 la mie la testul de alcoolemie

Gelu Veveriţă, de la 49 de ani, din Cudalbi a primit interdicţie de a mai călca în comună vreme de 5 ani după ce testul de alcoolemie făcut la dispensarul din sat a demonstrat că nu consumase decât 1,5 litri de votcă într-o zi. Şi asta la trei ore după ce se trezise. "Aici în comuna Cudalbi avem un anumit standard. După ce te trezeşti ai la dispoziţie cinci minute să devii matol. Acesta este motivul pentru care s-a hotărât la nivel local o anumită distribuţie a cârciumilor. Practic, în Cudalbi se află câte o cârciumă la maximum trei minute de mers pe jos de orice casă. Le-am creat condiţii tuturor cetăţenilor să respecte legea. În plus, o alcoolemie de 3 la mie este o adevărată ruşine pentru oamenii din sat. Dacă ar fi fost femeie, am mai fi trecut cu vederea, dar Gelu Veveriţă nu are nicio scuză. Cu asemenea alcoolemie să se ducă să conducă tiruri, nu să umble ţanţoş pe uliţele din Cudalbi", a tunat preşedintele Asociaţiei Solidaritatea Alcoolică din Cudalbi.

Tancrad, reclamată la DNA pentru că a făcut şanţuri prea mici faţă de nevoile cudălbenilor

Compania Tancrad urmează să dea explicaţii la Direcţia Naţională Anticorupţie din cauza unor neconcordanţe între lăţimea şanţurilor din caietul de sarcini şi cea a şanţurilor recepţionate de Consiliul Local Cudalbi. Deşi autorităţile locale au cerut ca lucrarea de infrastructură "Adăpost pentru Oamenii Cârciumilor" să aibă prevăzut şanţuri late de 60 de centimetri, Tancrad a realizat şanţuri de numai 25 de centimetri lăţime. "Este inadmisibil! Nu încape niciun om în aceste şanţuri. Parcă au fost făcute pentru scurgerea apei (să mă scuze oamenii că folosesc astfel de termeni peiorativi). În plus, şanţurile au o înclinaţie de 5 grade, astfel că urina se scurge pur şi simplu de sub cei care se adăpostesc în şanţuri, în loc să zacă acolo să le ţină de cald. Păi ori nu faci pantă deloc, ori o faci serioasă, de cel puţin 80 de grade, aşa cum ne place nouă, cudălbenilor. La noi totul trebuie să aibă peste 80 de grade", susţine acelaşi preşedinte al Asociaţiei Solidaritatea Alcoolică din Cudalbi.

Un alpinist de top, îngenuncheat de piscurile şi văgăunile de pe strada Basarabiei

Tiberiu Pintilie, alpinistul gălăţean care a cucerit cele mai înalte piscuri ale lumii, s-a declarat învins de pantele abrupte de pe strada Basarabiei. În timpul unor antrenamente pentru viitoarele sale expediţii, desfăşurate pe străzile din Galaţi, Tiberiu Pintilie a alunecat şi a căzut câţiva metri în gol, punându-şi viaţa în pericol. Deşi era echipat la cele mai înalte standarde, Pintilie nu a mai făcut faţă traseului "6 Martie - Coşbuc", considerat de specialişti drept unul de dificultate maximă. "Am urcat pe cele mai înalte piscuri, am coborât cele mai abrupte văi din lume, dar ca pe Basarabiei nu am văzut niciodată un traseu mai dificil. Cred că noi, alpiniştii, greşim în mod esenţial pentru că ne antrenăm în locuri mai dificile decât cele în care ne desfăşurăm activitatea de performanţă. Voi cere Federaţiei Mondiale de Alpinism să includă traseul de pe Basarabiei în circuitul competiţional. Putem face aici cel mai tare campionat mondial de alpinism", a declarat Tiberiu Pintilie. Marius Stan, primarul Galaţiului, a promis că va sprijini acest demers. "E foarte uşor pentru noi să ajutăm. Trebuie să facem ce am făcut şi până acum: să stăm cu mâinile în sân", a declarat primarul.

Profesoară din Galaţi bănuită că îşi face cumpărăturile la mall

Colegii de cancelarie şi inspectorii de la ISJ Galaţi o bănuiesc pe profesoara Marcela Catalog de activităţi financiare necurate, întrucât, din câte se pare, aceasta îşi cumpără haine de la mall-ul din Brăila. Mai mulţi elevi susţin că au văzut că pe etichetele unor haine ale profesoarei sunt inscripţionate numele unor mărci de renume, precum Zara, H&M, Reserved, Takko, C&A etc. De asemenea, câţiva colegi de cancelarie susţin că Marcela Catalog este mult prea bine îmbrăcată, rivalizând chiar cu unii dintre elevi la acest capitol. "Nu ştim de unde are atâţia bani. Probabil face pregătire multă în particular, pentru că nu cred că ia şpagă. Nu ştiu, oricum e ciudat pentru că noi, ceilalţi profesori, mergem de cel mult două ori pe an în Depozite ca să ne cumpărăm haine. Sper să nu fie nimic necurat la mijloc. Dar vom investiga cazul", spus Viorel Versaci, directorul şcolii.

Un funcţionar public gălăţean acuză un contribuabil că i-a stricat recordul la Solitaire

Un funcţionar de la Direcţia de Finanţe a Municipiului Galaţi a dat în judecată un contribuabil gălăţean pe motiv că l-ar fi deranjat chiar în momentul în care urma să îşi doboare propriul record la Spider Solitaire. "Eram la ultimul nivel şi aveam 124.889 de puncte, când domnul Constantin a bătut cu putere în geamul de la ghişeu. Iniţial nu l-am băgat în seamă, dar, când a devenit nervos m-am uitat la el şi am închis jocul din greşeală. Mă chinui să sparg acest record din 1992. M-am antrenat ani la rând pentru asta şi când eram aproape să îmi împlinesc visul s-a băgat domnul Constantin. Să plătească pentru asta", se arată în petiţia funcţionarului către Judecătoria Galaţi. Domnul Constantin a anunţat că va pleda vinovat, sperând să obţină o reducere cu 30 la sută a pedepsei care i se cuvine pentru această neobrăzare.

 


 

Important!

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare. Informaţiile prezentate în această pagină pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse în această pagină sunt proprietatea cotidianului „Viaţa liberă”. Toate drepturile rezervate „Viaţa liberă”.


 

Citit 1972 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.