Festival de lampioane, la Galaţi, în Ora Pământului
Foto: Foto: surse on-line

Festival de lampioane, la Galaţi, în Ora Pământului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de lampioane vor lumina cerul Galaţiului sâmbătă seară, între orele 20,30 şi 21,30, atunci când omenirea va celebra Ora Pământului. Festivalul de lampioane, care se va desfăşura în Parcul Eminescu, este organizat de asociaţia locală “Tinerii şi viitorul” şi susţinut de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (AJPM) de la Galaţi. “Primăria va stinge luminile din parc de la 20,30 la 21,30, iar membri ai asociaţiei, elevi ai şcolilor din oraş şi reprezentanţi ai Agenţiei vor lansa lampioane”, precizează AJPM.

Gălăţenii care nu vor veni în parc să aprindă lampioane sunt invitaţi să se alăture şi ei campaniei Ora Pământului – care atrage anual milioane de oameni, instituţii şi corporaţii de pe glob – şi să stingă lumina, pentru o oră, sâmbătă seară. “Odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi cu deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, care consumă cel puţin zece la sută din energie/locuinţă, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul”, declară Carmen Sandu, directorul AJPM Galaţi. Instituţia susţine campania Ora Pământului, considerând că este “un prilej de a contribui la educarea publicului pentru reducerea consumului de energie”.

Iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature (WWF) ca o acţiune de responsabilitate socială, Ora Pământului a atras anul trecut nu mai puţin de 6.950 de oraşe din peste 152 de ţări. “[Acestea] au răspândit un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei si asupra resurselor naturale”, apreciază conducerea AJPM Galaţi.

Citit 9839 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.