Un bărbat din comuna Băleni, suspect de tetanos, a murit cu zile

Un bărbat din comuna Băleni, suspect de tetanos, a murit cu zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat în vârstă de 78 de ani din comuna gălăţeană Băleni a decedat vineri dimineaţă în secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Galaţi. Medicii suspectează că pacientul suferea de tetanos. Urmează ca în câteva zile Institutul bucureştean Cantacuzino să confirme sau să infirme suspiciunea.

Medic de familie, doar cu numele

Bătrânul a venit la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul zilei de joi. „Era într-o stare generală gravă, motiv pentru care a fost mutat la Spitalul de Urgenţă, unde a fost imediat intubat. Din studierea istoricului medical s-a descoperit faptul că bărbatul avea o plagă netratată la picior de aproximativ trei săptămâni. Din spusele familiei, pentru că rana i se inflama din ce în ce mai tare de la o zi la alta, bătrânul a mers la dispensarul din localitate, unde însă nu l-a găsit pe medicul de familie. Pornind de aici şi pe baza simptomelor a fost formulată suspiciunea de tetanos”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Incompetenţă revoltătoare

"Şansele la viaţă ale bătrânului ar fi crescut, dacă medicii ar fi avut la dispoziţie ser antitetanic. Angajaţii DSP Galaţi nu au găsit serul nicăieri în ţară", a adăugat dr. Boldea. Este inadmisibil ca într-o ţară europeană să nu existe asemenea tratamente uzuale. Lucrurile ar fi stat altfel, probabil, dacă linia de producţie a Institutului Cantacuzino nu ar fi fost întreruptă fără o explicaţie plauzibilă în urmă cu doi ani.

Recomandări

 În cazul în care v-aţi rănit, este recomandat să mergeţi cât mai repede la medic. O astfel de vizită vă poate scuti nu doar de tetanos, ci şi de dezvoltarea unei eventuale septicemii (infecţie generalizată şi foarte gravă a sângelui).

Citit 2645 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.