GALERIE FOTO / Relaxare şi nu prea, lângă Selgros: Parc comunal cu pretenţii urbane
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Relaxare şi nu prea, lângă Selgros: Parc comunal cu pretenţii urbane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a costat 1,6 milioane lei, spaţiul de recreere nu are o utilitate mai mare decât un loc de joacă de cartier


Cum lucrările de la Grădina Publică nu s-au finalizat nici acum, parcul de lângă Selgros este, în momentul de faţă, cel mai mare loc public de recreere din oraş. Ca să nu mai vorbim că, dacă exceptăm faptul că Rizerul tocmai a fost modernizat, este şi cel mai nou parc din oraş. Având o suprafaţă de 45.000 de mp, spaţiul de joacă şi de relaxare inaugurat în urmă cu doi ani pare însă un parc comunal cu pretenţii urbane.

Ţânţari şi vegetaţie neîngrijită

Iată de ce. Niciuna dintre două fântâni arteziene din parc nu are şi nu a avut vreodată apă, vegetaţia e cam uscată, numeroasele bănci din lemn par că au deja o sută de ani, iar aleile care şerpuiesc printre spaţiul cu vegetaţie încep să se crape. Te-ai aştepta ca, într-un spaţiu aşa generos, cele două locuri de joacă să fie mai mari decât cele de cartier. E drept, cele câteva leagăne, balansoare şi minicaruseluri sunt diferite faţă de obişnuitele echipamente din oraş şi nu au suferit mari stricăciuni de când sunt folosite. Copiii mai mari de 5-6 ani s-ar plictisi rapid dacă nu s-ar putea plimba cu rolele pe aleile în pantă.

Cel mai mare atu al parcului - faptul că peste 90 la sută din suprafaţa sa e reprezentă de spaţiu verde - este şi cel mai mare dezavantaj. Locul te duce cu gândul la Grădina Botanică din Galaţi, dar părinţii se plâng că iarba nu este tunsă şi nici udată atât de des pe cât ar trebui şi că ţânţărimea face ravagii. Mai mult, deşi e spaţiu verde, nu prea e umbră în dreptul băncilor, aşa că nici vârstnicii nu se pot bucura de parc cu toată inima. „Aici este plin în parc, vin familii din zonă cam de pe la 6 seara, căci înainte te bate soarele. Dar se goleşte pe la 8, că nu poţi să mai stai din cauza ţânţarilor. Şi de câini ar trebui să se ocupe cineva, îşi fac nevoile exact unde se joacă cei mici”, ne spune doamna Maria, venită în parc să ia aer.

Vizitat doar de părinţii din zonă

Tocmai de aceea, gălăţenii din alte cartiere nu au motive solide să vină tocmai în parcul de la Selgros. Cătălin, tatăl Mirunei, o fetiţă de patru ani şi jumătate, locuieşte relativ aproape, în Micro 18. Deşi crede că e un loc de joacă frumos, nu i se pare că merită efortul să vină  des. Costel Bichir, tatăl unei fetiţe de doi ani, nu se declară nici el încântat: „Acum o lună era chiar înfricoşător în parc, după ce se lăsa seara. Vegetaţia nu era tăiată, am văzut şi coşuri preapline, iar într-un loc erau nişte boschetari care se înveleau cu cartoane.”

Că parcul e vizitat frecvent doar de familiile de la blocurile din apropiere ne-au confirmat şi părinţii întâlniţi ieri. Amenajarea spaţiului de recreere, a cărui utilitate nu e mai mare decât cea a unui loc de joacă de cartier, a costat însă aproximativ 1,6 milioane de lei.

Citit 4022 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.