De aproape 2 milioane de lei, AJOFM şcoleşte gălăţeni din mediul rural

De aproape 2 milioane de lei, AJOFM şcoleşte gălăţeni din mediul rural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

600 de gălăţeni din comunele Barcea, Munteni şi Ţepu vor beneficia de pregătire profesională în cadrul Proiectului Rural - CIFCA, consiliere, informare, consultanţă, antreprenoriat. Proiectul a atras, la Galaţi, 1.836.320 lei, în scopul încurajării şi demarării activităţilor non-agricole.

Cursuri gratuite pentru 150 de persoane

Suma alocată în cadrul Proiectului Rural CIFCA vizează amenajarea sălilor în amintitele localităţi, etapă realizată deja, dar şi costurile cu formarea profesională a 150 de cursanţi ce vor fi selecţionaţi din cei 600 incluşi în proiect. “În cadrul celor trei centre din comunele amintite, vor fi organizate cursuri de pregătire şi formare profesională a celor din mediul rural care doresc să înveţe să mai facă şi altceva, în afară de agricultură. Sunt prevăzute cinci cursuri, primul fiind cel de lucrători în comerţ, care se deschide tot astăzi”, ne-a spus Cezar Năstase, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

Formarea şi recalificarea va dura, în acest proiect, până în mai 2014, timp în care cele 600 de persoane vor beneficia de o bună informare privind oportunităţile de afaceri în mediul rural, dar şi de consiliere psihologică, formare profesională şi dobândirea mentalităţi că, la ţară, oamenii mai pot face şi alte activităţi, în afară de agricultură.

Specialişti în conservarea legumelor

Proiectul - un parteneriat între AJOFM Galaţi şi SC Forum Group SRL - mai vizează pe lângă cursul de lucrători în comerţ, alte patru calificări, precum: lucrător în conservarea fructelor şi legumelor, îngrijitori bolnavi la domiciliu, forjor-matriţer şi muncitor constructor lemn, chirpici şi paiantă. Deschiderea celorlalte patru cursuri va fi etapizată şi va fi anunţată gălăţenilor din amintitele comune.

Citit 1768 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.