Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Concediu în Galaţi: Cât costă şi ce poţi vedea în Grădina Botanică (FOTO)

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Concediu în Galaţi: Cât costă şi ce poţi vedea în Grădina Botanică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei 10.000 de trandafiri din 350 de specii sunt vedetele incontestabile, dar nu e de ignorat nici splendida Grădină Japoneză


Pentru că este vară şi pentru că parcurile din Galaţi sunt în mare suferinţă, o alternativă pentru a găsi umbră şi posibilităţi de recreere pe bani puţini este să vizitaţi Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Căi de acces şi tarife

Sunt două porţi de acces: pe lângă Orăşelul Copiilor (dinspre strada Regiment 11 Siret), sau dinspre Trecere Bac, la intersecţia străzilor Saturn, Cloşca şi drumul care vine dinspre Uzina de Apă. Programul de vizitare este miercurea, joia şi vinerea de la 10,00 la 18,00, sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 20,00 (lunea şi marţea închis). Accesul se face cu o jumătate de oră înainte de ora închiderii prin poarta dinspre Bac şi cu o oră înainte pe la poarta dinspre Orăşelul Copiilor. Preţul biletelor este de 6 lei pentru adulţi, 1,5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, gratuit pentru copiii sub 5 ani şi persoane cu dizabilităţi. În preţul biletului intră şi vizitarea acvariului şi a expoziţiilor deschise la sediul muzeului (excepţie fac Cinematograful 3D şi Planetariumul, cu bilete separat). Se mai percepe o taxă foto de 15 lei (iar în cazul nunţilor – 200 de lei).

Rosariumul – punctul forte

De la managerul instituţiei, Emil Strungă, aflăm structurata Grădinii Botanice: „Sunt şase sectoare mari: Flora şi vegetaţia României, Flora Globului, Flora utilă, Flora ornamentală, Rosariumul şi Sera. Punctele forte, de maximă atracţie, sunt Rosariumul şi Grădina Japoneză din cadrul sectorului Flora Globului. Rosariumul ocupă o suprafaţă de 3,5 hectare şi însumează peste 10.000 de exemplare de trandafiri cu 350 de soiuri ce pot încânta şi cel mai pretenţios vizitator. Cadrul natural este de asemenea deosebit, atât din punct de vedere al diversităţii rozelor, cât şi al prezenţei elementelor de decor: foişoare de lemn, bănci, alei". 

Echilibrul japonez, la noi acasă

Cele mai mari sectoare sunt Flora şi vegetaţia României (4,2 hectare) şi, respectiv, Flora Globului (4,3 hectare). Primul este situat pe partea dreaptă a aleii principale (intrând dinspre Orăşelul Copiilor). „Accesul se face pe o alee cu dale înierbate pe direcţia N-S şi cu legătură pe un podeţ către aleea principală. Configuraţia terenului dă posibilitatea  reprezentării etajelor de vegetaţie din România pornind de la stepă până la golul Alpin. Răşinoasele, din care fac parte molidul, bradul, laricele, bradul, pinii târâtori, ienuperii, oferă publicului vizitator imagini unice, asemănătoare zonelor montane din Munţii Carpaţi”, spune managerul instituţiei.

Flora Globului, situată pe partea stângă a aleii principale, este alcătuit din arii ce reprezintă flora Asiei, a Extremului Orient, Grădina Japoneză, cu un lac creat artificial şi o cascadă. "Prezenţa celor peste 60 de exemplare de crapi japonezi, formele special conduse de chiparoşi sau gutuiul japonez te conduc într-o atmosferă specifică extremului orient ce reprezintă un loc aparte de odihnă şi recreere”, spune managerul Complexului.      

 

Peste 100 de specii de plante medicinale

Flora utilă ocupă un hectar şi cuprinde peste 100 de specii de plante medicinale, aromatice şi utile, ce merită a fi admirate în primele ore ale dimineţii. Flora ornamentală (2,2 hectare) reprezintă „coloana vertebrală” a Grădinii botanice, fiind dispusă pe direcţia N-S, sub forma unei alei principale pe două sensuri, iar pe mijloc sunt conturate 15 pastile de dimensiuni şi forme diferite: "Petele de culoare sunt create cu ajutorul plantelor anuale obţinute în fiecare primăvară din producţia proprie de seminţe: peste 15.000 de răsaduri de petunia, crăiţe, varză ornamentală, sau din genurile Gazania, Begonia, Osteospermum dispuse artistic incită la cunoaştere, dezvoltă simţul artistic şi dorinţa de a iubi natura”, declară Emil Strungă.     

Sera ocupă 800 de metri pătraţi şi se află în proces de reorganizare: va fi deschisă publicului în toamnă. 

Aşadar, în planul de weekend, includeţi şi o vizită la Grădina Botanică.

Citit 3245 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.