Ce pot vizita gălăţenii în Pădurea Gârboavele

Ce pot vizita gălăţenii în Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E ceva ieşit din comun să fii în mijlocul pădurii şi, în acelaşi timp, să vizitezi un muzeu. Deocamdată, alternativele culturale şi educative se reduc la vizitarea Muzeului Satului, întreţinut de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Muzeul în aer liber reconstituie, sub aspect etnografic, lumea satelor de pe ambele maluri ale Prutului, din sudul Moldovei şi din Basarabia. Gospodăriile sunt refăcute după modele tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, de acum un secol. Muzeul se poate vizita contra sumei de 3 lei (doar copiii au acces gratuit), vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 10,00 – 17,00.

Odată cu redeschiderea Grădinii zoologice, gălăţenii ar putea avea mai multe motive să vină la Gârboavele. Animalele de la zoo nu vor putea fi admirate în acest sezon, dar cei care se ocupă de proiectul de modernizare promit că va fi unul dintre cele mai frumoase obiective de acest gen din ţară, mai ales că vieţuitoarele pot fi văzute în mijlocul naturii, nu în centrul oraşului. Nu vor fi aduse animale care nu se pot adapta climei din România, precum girafele sau elefanţii, dar numărul speciilor de la Gârboavele se va mări, pentru că vor fi aduse patru familii de maimuţe, dar şi struţi.

La Gârboavele ar putea fi ridicat şi un Muzeu al zonei pescăreşti, Consiliul Judeţului încercând să obţină fonduri europene pentru construirea lui.

Citit 6154 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2013 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.