PAMFLET/ Proiect pentru renaşterea turismului la Galaţi: Gondole pentru Valea Oraşului

PAMFLET/ Proiect pentru renaşterea turismului la Galaţi: Gondole pentru Valea Oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru renaşterea turismului în Galaţi, administraţia locală s-a decis să folosească resursele naturale din Valea Oraşului * Mica Veneţie va fi îmbogăţită cu stuf, nuferi şi pelicani


Inundaţii folosite în folosul comunităţii

Valea Oraşului va deveni în scurt timp unul dintre punctele de atracţie pentru turiştii din toată lumea. Învinse în mod constant de natură, autorităţile locale gălăţene s-au decis să nu mai înoate împotriva curentului, ci să valorifice potenţialul zonei. Astfel, primăria a comandat deja 500 de gondole chiar de la meşteri veneţieni, locuitorii din Valea Oraşului urmând să beneficieze de cursuri gratuite pentru folosirea acestora. "Nu ştiu de ce în toţi aceşti ani ne-am luptat cu natura în loc să o folosim în sprijinul nostru. Era împotriva firii să tot încercăm să scoatem apa din Valea Oraşului. Sigur, totul va fi cu specific local. Băgăm nuferi, stuf şi pelicani, o să facem ceva între Veneţia şi Delta Dunării. Va fi cea mai tare staţiune turistică din Estul Europei", a declarat primarul Marius Stan. De asemenea, autorităţile locale iau în calcul şi organizarea unui festival anual de măşti, care, cel mai probabil se va ţine primăvara, când şi Dunărea va putea contribui cu nişte puhoaie pe uliţele din Valea Oraşului.

Rromii din Toflea transformă pasiunea în afacere legală: şi-au deschis ateliere de volatilizare

Locuitorii de etnie rromă din Toflea intră în rândul lumii. Acuzaţi pe nedrept că se ocupă mai mult cu furturile, sătenii din Toflea au decis să îşi deschidă mici ateliere de volatilizare, din care să poată trăi decent. "Pentru noi volatilizarea este un mod de viaţă, o pasiune. Aşa că am decis să facem o afacere din asta. Practic, în atelierele noastre putem volatiliza orice: de la mici portofele până la şine de cale ferată. Pentru noi important este să facem legal ceea ce facem", a declarat unul dintre întreprinzătorii din Toflea, un anumit domn Stănescu. Banii necesari deschiderii acestor ateliere provin de la statul francez, în cadrul programului "Volatilizează la tine în ţară". "Un astfel de atelier se deschide cu puţini bani: 300 de euro. Dar banii nu îi transferă statul francez direct în conturi, ci este necesar ca fiecare cetăţean să meargă până la Paris. Mergem până acolo, primim 300 de euro, după care ne întoarcem acasă", a mai spus Stănescu.

Interdicţie la Penitenciarul Galaţi: deţinuţii nu mai au voie decât cu iPhone 5, Samsung S4 şi tablete performante

În urma recentelor scandaluri cu filmuleţe postate pe youtube de către deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, conducerea instituţiei a luat taurul de coarne. Astfel, deţinuţii nu vor mai avea voie să aibă asupra lor decât telefoane şi tablete performante. "Ne făceau instituţia de ruşine cu calitatea îndoielnică a filmărilor. Să fie clar, la noi în instituţie nu se vor face decât filmuleţe HD. Păi ne-am chinuit o grămadă să vedem şi noi filmele, ce-i cu imaginile alea pixelate?", declarat şeful penitenciarului. De asemenea, conducerea instituţiei ia în calcul şcolirea deţinuţilor în arta cinematografică. "Se cunoaşte că nu-s profesionişti. Ţin camera aiurea, le tremură mâna. Să vedem cât ne costă nişte cursuri de cameramani. Până la urmă e vorba despre reputaţia Penitenciarului, iar cu asta nu ne jucăm", a mai spus gardianul-şef.

Panică în rândul steliştilor din Galaţi: Facebook a anunţat că va taxa cu 100 de euro fiecare dezacord

Steliştii din Galaţi sunt în pragul depresiei după ce au aflat că Facebook intenţionează să introducă o aşa-numită taxă pentru dezacord. Astfel, compania care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume a anunţat, pe surse, că va percepe tarife destul de mari pentru fiecare dezacord pe care îl fac utilizatorii. "Am fost acuzaţi că limba română este siluită în felurite chipuri prin postări. Întâmplător, asta se întâmplă mai ales în zilele în care Steaua câştigă vreun meci în Europa şi mulţi români încep să se desfăşoare pe Facebook. Bani vor fi folosiţi pentru înfiinţarea unor şcoli de gramatică", a declarat, pe surse, un oficial Facebook România. Steliştii din Galaţi sunt pur şi simplu cu moralul la pământ de când au aflat ştirea. "Cu-m? No sămai puteam facem comentari pe FB? Pă-i dak n-e tacsează la fiecare dez-acord şi greşea-lă n-eam fript. Mea zis cine-va că la fiekre fraz eu a-r trebuii să dau vre-o 5000 de euro. E a-normal aş cva!!!", a scris pe Facebook un gălăţean care ţine cu Steaua.

Caz fără precedent la bacalaureatul de toamnă: profesorii corectori au descoperit o cratimă folosită corect

Sute de lingvişti de renume mondial s-au adunat în aceste zile la Galaţi pentru a studia un fenomen rarisim: o cratimă folosită corect într-o teză de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. "De trei zile stăm cu teza în faţă şi nu ne vine să credem. E pur şi simplu ireal. Când am văzut-o prima dată am crezut că visez. Apoi am chemat colegii şi s-au crucit şi ei. În cele din urmă am chemat experţi în gramatică pentru că nu putem să credem că ar putea fi o cratimă folosită corect. Încă mai credem că s-ar putea să fie vorba despre un context special, o semantică deosebită care să dovedească faptul că această cratimă e folosită, totuşi, greşit. Dacă nu e aşa şi se va dovedi că acea cratimă a folosită corect, atunci am asista la un moment istoric: închipuiţi-vă, un elev din Galaţi care dă bacul în toamnă să pună cratima corect... Păi ar fi mai tare ca teoria relativităţii", a spus profesorul Lică. Pe surse, am aflat că fraza în cauză este următoarea: "Rugăminte: închide-ţi uşa". Potrivit experţilor, dacă subiectul neexprimat ar fi la plural, am avea de a face cu o greşeală. Dacă, în schimb, subiectul ar fi la singular, iar "uşa" ar aparţine subiectului, atunci cratima s-ar justifica. Concluzia experţilor urmează să fie anunţată săptămâna viitoare.

Funcţionarii din Pimărie vor prelungirea programului: "Opt ore nu sunt suficiente să stăm pe Facebook"

Funcţionarii din Primăria Galaţi cer prelungirea programului de lucru, invocând faptul că nu au suficient timp să stea pe Facebook. "În opt ore abia dacă avem timp de câteva sute de like-uri şi o mie de share-uri. Dar ce te faci când intră şi prietenii noştri pe Facebook? Cum să le spun că mi s-a terminat programul şi trebuie să închid netul? Or să creadă că îi ignorăm. Sau, mai rău, că am deschis ghişeul pentru clienţi. Doamne fereşte!", a spus tanti Lucica, de la Ghişeul 6.

Minune la Biblioteca V.A. Urechia / Un gălăţean a împrumutat o carte scrisă de Bacalbaşa

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, este în culmea fericirii după ce directorul Bibliotecii V.A. Urechia l-a sunat să îi spună că un cititor a împrumutat cartea sa "Fals tratat de navigaţie". "Nici nu mai dorm de emoţie de când am aflat. Abia aştept să îl întâlnesc să îi mulţumesc. Nu sunt sigur că o s-o citească, dar faptul că a împrumutat-o e mare lucru pentru mine", a declarat Bacalbaşa.

Un brăilean stă de 3 zile în pasajul de la Hotel Dunărea: "Mai aştept o zi. Dacă nu vine metroul plec acasă"

Un brăilean venit pentru prima dată în vizită la oraş stă de miercuri în pasajul subteran din centrul Galaţiului. "Dacă ştiam că metroul circulă aşa de prost luam maxi-taxi. Stau de trei zile şi nu a venit nimic. Iar gălăţenii ăştia sunt de groază, o budă n-au pus şi ei în staţie. Acum e o chestie de onoare. Mai stau o zi şi, dacă tot nu vine metroul mă urc în căruţă şi plec acasă, la Brăila", a declarat brăileanul.

Cudălbean opărit cu apă fiartă: "Nea Ion a zis că are 100 de grade şi nu am mai stat pe gânduri"

Tragedie în Cudalbi. Un setean a ajuns la Spitalul de Urgenţă după ce a băut apă clocotită, în urma unei neînţelegeri cu un alt setean. "Am văzut un lichid transparent într-o oală şi l-am întrebat pe Nea Ion ce-i acolo. Mi-a zis doar atât: vezi că are o sută de grade. Eu nici nu am mai stat pe gânduri când am auzit aşa ceva. Am băut totul dintr-o singură gură. Unde mai prinzi o asemenea pleaşcă?", a declarat Mitică Păhărel, victima accidentului. Nea Ion susţine că nu a vrut să-i facă rău conseteanului, ci că pur şi simplu a crezut că acesta îşi va da seama că este vorba despre apă fierbinte. "Îl înţeleg, pur şi simplu nu s-a putut abţine. Şi eu aş fi făcut la fel. A fost o neînţelegere", s-a apărat Nea Ion.

Studiu: Şoferii de maxitaxi nu cred în puterea deodorantelor

Un studiu realizat de nişte cercetători gălăţeni a confirmat ceea ce majoritatea ştia deja: şoferii de maxitaxi nu folosesc niciodată deodorante. "Pur şi simplu li se pare că deodorantele put. Şoferii se tem că, oricât de mult ar transpira, mirosul transpiraţiei nu îl va acoperi niciodată pe cel de deodorante. De asta nu le folosesc", a spus cercetătorul Gelu.

Criză pe piaţa gropilor pentru murături / În Galaţi nu mai sunt locuri de beci

În prag de sezon al murăturilor, pensionarii gălăţeni au realizat că oraşul se confruntă cu o adevărată criză a locurilor de beci. "Nu ai unde să îţi mai îngropi murăturile. Toate locurile de beci se dau pe şpagă. Noi ce facem la toamnă, când s-o face varza?", se întreabă pensionarii.

Ultimele pregătiri: Măstăcănenii îşi ascut asiduu cuţitele / În câteva săptămâni iese tulburelul

Măstăcaniul fierbe în ultimele zile. Febra tulburelului i-a cuprins pe toţi locuitorii comunei, în centrul localităţii desfăşurându-se de câteva zile tradiţionalul festival al tocilarilor. Toată lumea îşi ascute cuţitele şi săbiile, pentru că, imediat ce iese tulburelul, Măstăcaniul devine scena unor bătăi sângeroase. "Toată lumea ştie că aici se lasă cu bătaie de cum iese tulburelul. Aşa că oamenii se pregătesc. Trebuie să ai cuţitul ascuţit la începutul sezonului ca să te ajungă cât mai mult timp. Ideal e să îţi ascuţi vreo patru, cinci, ca să ai până se termină tulburelul", a declarat Gelu Bărdiţă, localnic. Potrivit statisticilor din anii trecuţi, la fiecare zece litri de tulburel consumat are loc câte o bătaie, iar la fiecare 30 de litri are loc câte un omor.

Inedit: Florin Pâslaru a terminat de citit coperta unei cărţi

Deputatul Florin Pâslaru dovedeşte încă o dată că este un om cult. După trei luni de muncă neîntreruptă, el a reuşit în sfârşit să termine de citit coperta cărţii "Insuportabila uşurătate a fiinţei", de Milan Kundera. "A fost destul de greu, dar, în cele din urmă, am reuşit. M-am împotmolit de câteva ori la nişte litere, dar le-am căutat în alfabet şi am izbândit. Mai greu a fost când a trebuit să leg literele între ele", a declarat Florin Pâslaru.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2085 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 August 2013 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.