Bătălie în toată regula pentru un job la noul mall de pe Coşbuc

Bătălie în toată regula pentru un job la noul mall de pe Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sute de gălăţeni vor să ocupe unul din posturile scoase la bătaie de concernul Carrefour


Anunţul de angajări la Carrefour-ul care se va deschide în mall-ul de pe Coşbuc a strâns, ieri dimineaţă, în prima zi de recrutare, câteva sute de persoane. Probabil alte câteva sute, deja programate telefonic, sunt aşteptate astăzi şi sâmbătă, tot la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Pe toţi îi uneşte speranţa că vor avea unde să lucreze peste câteva săptămâni.

"Accept şi salariul minim"

Absolvent de Asistenţă Socială, Marius Viorel Necula (25 de ani) lucrează la un casino. Cum nu e chiar ceea ce îşi doreşte, caută alt loc de muncă stabil. Cot la cot cu el, o doamnă care, la cei 51 de ani, ar putea să-i fie mamă, candidează tot pentru postul de casier. „Caut de lucru din martie, accept şi salariul minim, doar să îmi găsesc ceva”, spune femeia, fumând nervoasă în aşteptarea rezultatelor la testul angajatorului.

Alt candidat, altă speranţă: un domn de 40 de ani, capul unei familii cu doi copii, are de achitat credite contractate în 2004. Aşa că vrea un job nou, cu un salariu mai mare de 1.400 de lei, cât câştigă de zece ani încoace. La rândul său, Claudia, de formaţie inginer piscicol, spune că nu mai vrea să declare în CV-uri că are studii superioare, altfel riscă să fie respinsă pe motiv că e supracalificată.

"Patronii aleg numai tineretul"

Cu sentimentul că vor pleca de la recrutare cu acelaşi statut cu care au venit, mai multe doamne trecute de prima tinereţe au alt of. „Am 47 de ani. De trei ani nu m-a sunat nimeni să îmi dea de lucru, deşi depun câte 5-6 CV-uri pe lună. Înainte am lucrat ca macaragiţă, apoi a trebuit să fiu magazioner, lucrător hotelier, ajutor de bucătar, operator date. Degeaba am cunoştinţe de Office, de italiană şi de engleză, tot tineri se caută”, se plânge doamna Anişoara Boşmoagă.

„Cred că CV-urile noastre ajung direct la coş! Noi nu mai ajungem să ieşim la pensie!”, exclamă şi colega sa de generaţie, care nu ştie dacă să îşi plângă de milă ei sau tinerilor aflaţi în aceeaşi situaţiei cu a sa.

Se aşteaptă CV-uri online

La selecţia de ieri sperau să participe şi mulţi dintre cei care nu au putut să se programeze în prealabil (lucru obligatoriu). Ei erau nemulţumiţi că, deşi au sunat din timp, li s-a spus că programările s-au încheiat. Aceştia au aflat că mai pot trimite CV-urile doar pe internet.

Pentru cei aproape 17.000 de şomeri ai judeţului Galaţi, cifră care ne plasează pe locul patru pe ţară la rata şomajului, cele 200 de posturi oferite de Carrefour sunt doar o picătură într-un pahar de apă. Şi e clar că nu sunt suficiente.

Citit 8637 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.