Pensionarii protestează vineri, la Prefectură şi la sediile partidelor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pensionarii protestează vineri, la Prefectură şi la sediile partidelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 11:55 Peste o sută de persoane au protestat astăzi dimineaţă în fata Prefecturii Galaţi, cerându-le politicienilor respectarea promisiunilor făcute pensionarilor şi strigând „Jos Guvernul” şi „Hoţii”. În acest moment, aceştia merg la sediile partidelor din Galaţi (PDL, PSD, PNL, PP-DD şi PC), pentru a le reaminti politicienilor ce le-au promis şi pentru a le cere o întâlnire de urgenţă, la Galaţi, la care să participe şi un reprezentant al Ministerului Muncii. În jurul orei 15,00, protestatarii se vor opri pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, o parte dintre ei fiind decişi să intre în greva foamei.


Membrii Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere vor protesta, astăzi, 6 septembrie, începând cu ora 9,30, în faţa Prefecturii Galaţi şi apoi la sediile partidelor politice care nu au respectat protocolul semnat la alegerile din 2012. Este vorba despre PDL, PSD, PNL, PP-DD şi PC. Din declaraţiile preşedintelui Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, la Prefectură este aşteptat şi un reprezentant al Ministerului Muncii. Acesta mai spune că, în funcţie de modul cum decurg discuţiile la sediile partidelor, vor decide dacă o parte dintre ei vor mai intra, ulterior, în greva foamei.

Pensionarii solicită recalcularea pensiilor speciale în cazul celor care au beneficiat de prevederile Legii 226/2006 (realizând un deficit de 27 la sută faţă de indexarea cu 50 la sută primită de restul colegiilor din grupa I de muncă), indexarea tuturor pensiilor bazate pe contribuţii de asigurări sociale (conforme art. 102, Legea 263 din 2010), pensii şi salarii decente în funcţie de condiţiile de muncă, dar şi crearea de noi locuri de muncă (pentru tineri).

Citit 2699 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.