Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie au venit în ajutorul sinistraţilor

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie au venit în ajutorul sinistraţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi au mers la sfârşitului săptămânii trecute în localităţile Cudalbi şi Lupele cu ajutoare pentru persoanele grav afectate de inundaţii. Sprijinul a constat în alimente, apă minerală, rechizite, produse de igienizare, dar şi plăpumi şi lenjerii. Au fost distribuiţi 150 litri apă minerală, 30 conserve de fasole cu cârnaţi, 30 conserve de pate de porc, 30 conserve de peşte, 60 de pâini, dulciuri pentru copii, rechizite şcolare, ghiozdane, haine groase, încălţăminte, pături şi lenjerie de pat, plăpumi, prosoape, veselă, un covor, un aparat de radio, 50 kg detergent de rufe, 10 litri de detergent universal, 5 litri hipoclorit, mopuri, lavete şi bureţi.

„Imediat după ce a avut loc ploaia torenţială, miercurea trecută, o echipă formată din colegi de la Spitalul TBC au plecat în satul Lupele pentru a ajuta o colegă a cărei casă fusese afectată de inundaţii. Colegii noştri au oferit sprijin atât colegei cât şi altor sinistraţi. Emoţionaţi de poveştile celor pe care viiturile i-au lăsat fără ceea ce strânseseră într-o viaţă am organizat în spital o acţiune de donaţii. Fiecare a venit cu ce a avut, de la bani, până la mâncare şi detergenţi. Sâmbăta trecută am plecat la Cudalbi unde, îndrumaţi de preotul din comună şi de familia acestuia am dus ajutoare la câteva dintre casele cel mai grav afectate. Am plecat apoi la Lupele, unde am distribuit obiecte de uz curent mai multor bătrâni rămaşi fără niciun ajutor. Din ceea ce am văzut la faţa locului cred că principala problemă în momentul de faţă este reprezentată de lipsa mâinii de lucru, Încă mai sunt case şi curţi unde e nevoie de ajutor. Erau oameni care dormeau pe lăzi şi se înveleau cu ziare”, a explicat coordonatoarea campaniei Mirela Stănescu, asistent-şef la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Pentru că donaţiile continuă la spital, echipele de voluntari formate din angajaţii instituţiei urmează să meargă şi zilele următoare pentru a ajuta şi alte familii din localităţile afectate.

Citit 1066 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.