Parohia Ortodoxă Pinerolo, solidară cu gălăţenii / Saltele şi pături de la românii din Italia

Parohia Ortodoxă Pinerolo, solidară cu gălăţenii / Saltele şi pături de la românii din Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
O delegaţie a românilor din Parohia Pinerolo, Protopopiatul Piemonte II Sud din Italia, a trimis un semn de solidaritate pentru gălăţenii care suferă de pe urma inundaţiilor din 11-13 septembrie. „La îndemnul Prea Fericitului Părinte Patriah Daniel, această parohie, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a organizat o colectă pentru cei care suferă după inundaţiile recente. Cu banii adunaţi au cumpărat 40 de saltele şi 40 de pături, pe care le-au donat sinistraţilor din Cudalbi şi Costache Negri. Valoarea ajutoarelor este de 10.000 lei şi au ajuns la gălăţenii în nevoi prin părintele Ciprian Ghizilă, parohul amintitei comunităţi a românilor din Italia”, ne-a spus părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sunt solidari cu sinistraţii şi creştinii din parohiile „Sf. Trei Ierarhi”, „Sf. Ilie”, „Sf. Spiridon”, „Sf. Gheorghe şi Modest” din municipiul Galaţi, precum şi cei din Nămoloasa-Sat, Umbrăreşti, Traian şi Braniştea. Aceştia au mers cu mai multe misiuni de caritate la necăjiţii din Cudalbi, Costache Negri şi Slobozia Conachi, oferindu-le îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, pături şi obiecte igienico-sanitare, în valoare de 21.658 lei. Parohiile Negrileşti şi Movilenii de Sus au oferit o masă caldă unui număr de 200 de semeni la casa de prăznuire a parohiei Cudalbi IV.

De asemenea, creştinii din Parohia Brăteşti, Protopopiatul Ploieşti au trimis celor din Costache Negri alimentare neperisabile în valoare de 2.000 lei.

Citit 2281 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.