Vineri, la Universitate, sunt puse la bătaie 381 de locuri de muncă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Vineri, la Universitate, sunt puse la bătaie 381 de locuri de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sunt oferte şi pentru viitorii angajaţi cu studii medii, dar şi pentru cei cu facultate


„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” de astăzi - deschisă în foaierul Universităţii „Dunărea de Jos”, începând cu ora 9,00 - va reuni 54 de angajatori care oferă 381 de locuri de muncă. Oferta este modestă, este o picătură într-un ocean de cereri, dacă o raportăm la cei 4.075 de absolvenţi gălăţeni (885 cu studii superioare, 3190, cu studii medii), aflaţi, la sfârşitul lunii august, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

Locuri pentru ingineri, dar şi pentru arhitecţi peisagişti

În lipsa deschiderii marilor afaceri economice, absolvenţii de studii superioare din Galaţi  se vor mulţumi cu oferte mici, de câte două-trei locuri, în diverse domenii. Sunt anunţate posturi precum economist, contabil, evaluator riscuri, agent turism şi de vânzări. Au ceva şanse şi absolvenţii de Arhitectură urbanistică şi peisagistică. Tot pentru tinerii cu studii superioare sunt oferte de asistent manager, consultant comercial şi financiar, consultant vânzări. În privinţa absolvenţilor de învăţământ tehnic, e nevoie de ingineri specialişti în instalaţii electrice, instalaţii alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii gaze, drumuri şi poduri, în structuri metalice şi în lemn, în industria textilă şi altele.

Cât priveşte ofertele pentru absolvenţii de studii medii, aceştia vor putea să lase CV-uri unor agenţi economici pentru posturi de asistent în brokeraj, asistent medical generalist, vânzător, lăcătuş construcţii mecanice, vopsitor auto, electrician întreţinere reparaţii, bucătar, ospătar.

51 de slujbe la Tecuci

Simultan, la Tecuci, angajatorii şi absolvenţii se întâlnesc la sala „Ion Petrovici”, acţiune la care au răspuns 15 societăţi care oferă 51 de locuri de muncă tinerilor absolvenţi. Este nevoie de ingineri horticol şi agronom, de consultant financiar, dar şi de administrator, laborant chimist, manichiurist, frizer, casier, ambalator, lucrător comercial, montator rigips, muncitor necalificat, vânzător, zidar, zugrav.

Citit 3170 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.