Bursa locurilor de muncă / Concurenţă pe slujbele din Combinatul Siderurgic
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Bursa locurilor de muncă / Concurenţă pe slujbele din Combinatul Siderurgic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În total au fost disponibile aproape 800 de posturi * 400 de locuri de muncă în industria textilă, candidaţi lipsă


Trei tinere, proaspăt absolvente ale Facultăţii de Studii Economice, au făcut împreună rondul standurilor cu angajatori de la Bursa locurilor de muncă organizată ieri de AJOFM Galaţi în holul universităţii. Deznădejdea n-a pus încă stăpânire pe ele: „Am depus ceva CV-uri, nu ştim dacă ne vom angaja. Toţi ne-au întrebat de experienţă. Asta chiar şi la un târg de job-uri pentru absolvenţi”, spun fetele.

Doar 16 angajaţi anul trecut

Din sutele de CV-uri depuse anul trecut pe vremea aceasta, doar 16 persoane şi-au găsit locuri de muncă, recunoaşte purtătorul de cuvânt al instituţiei, Magda Hâncu. Aceasta este mai optimistă în privinţa bursei de acum: „Avem aproape 800 de locuri de muncă şi aproximativ 60 de angajatori. Deşi ieri aveam în evidenţă doar 381 de job-uri, astăzi a venit Cozamin cu o ofertă de 400 de locuri”, mai spune Magda Hâncu.

De la Staff-ul de la Cozamin  am aflat că, la o oră de la startul târgului, nu se depusese niciun CV.  Pentru cele şapte posturi de la ArcelorMittal (analist programator, inginer sistem, administrator bază de date, administrator reţea, inginer mecanic, inginer automatist şi economist) se depuseseră peste 20 de CV-uri, de la prima oră.

Se caută ingineri

În ciuda faptului că facultăţile tehnice nu mai au căutare printre studenţi, printre locurile de muncă s-au regăsit ieri multe oferte pentru ingineri. La MENAROM PEC se căuta inginer mecanic şi inginer electric. Alte cinci posturi de ingineri erau puse la dispoziţie de către Uzinsider, dar şi două la Superquatro Grup şi trei la Lacon Electronic SRL. 

Consproiect SA avea nu mai puţin de zece posturi de ingineri, dar şi trei de arhitect. Ceilalţi potenţiali angajatori au mai căutat ieri: bucătari, ospătari, barmani, cofetari, patiseri, recepţioner hotel, maiştri în construcţii, dar şi agenţi de vânzări, consultanţi financiari,  economişti, contabili, vopsitori, sudori, fierari, dulgheri, rigipsari, zidari, manichiuriste, frizeri, tractorişti sau mecanici agricoli.

51 de locuri de muncă la Tecuci

La Tecuci, au fost peste 50 de locuri de muncă şi 15 angajatori. Cele mai multe job-uri au necesitat studii medii: ospătar, cosmeticiană, vânzător, şofer, zugrav, zidar, montator rigips, manichiuristă, casier, gestionar, dar şi câteva cu studii superioare – inginer horticol sau inginer agronom, dar şi consultant financiar sau laborant chimist la Şcoala din Matca.

Citit 5363 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.