Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci

Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Membrii comisiei de anchetă spun că unele îmbolnăviri care s-au petrecut în spital au fost ţinute sub tăcere * Bolnavii erau puşi să cumpere medicamente, care mai apoi erau trecute ca provenind din depozitul spitalului


Controlul făcut zilele trecute la Spitalul "Anton Cincu" de către o comisie mixtă formată din experţi au Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a scos la iveală mai multe abateri, unele dintre ele cu iz penal, la unitatea tecuceană. În timp ce rezultatele oficiale ale anchetei vor fi divulgate pe 10 decembrie, unele informaţii au început deja să iasă la iveală.

O situaţie nerealistă

Pentru toată perioada anului 2012, conducerea spitalului a raportat doar trei cazuri de infecţii nosocomiale (îmbolnăviri provocate de virusuri sau bacterii, în timp ce pacienţii sunt deja internaţi). Raportarea nu respectă însă realitatea, potrivit autorităţilor. "Trei cazuri într-un an, în condiţiile unui spital ca cel din Tecuci, înseamnă o medie cu mult sub cea mondială. Ştim foarte bine însă faptul că nivelul de dotare şi condiţiile din spitalele româneşti nu se pot compara cu cele din ţările dezvoltate", a spus directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Raportare dublă la medicamente

În urma verificării foilor de observaţie, membrii comisiei au mai constatat o incorectitudine, care duce cu gândul la o totală lipsă de respect faţă de drepturile pacienţilor. "A reieşit faptul că medicamente cumpărate de către pacienţi în momentul internării figurau şi în condica de eliberare din farmacia spitalului. Acest lucru înseamnă practic o dublă raportare", mai spune şeful DSP Galaţi. După ce rezultatele anchetei vor deveni oficiale, această situaţie va trebui analizată de către Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Conturile unităţii sanitare au fost blocate în urmă cu două săptămâni, pentru că spitalul a pierdut un proces intentat de clinica Sanomed. Astfel, salariile angajaţilor nu au mai putut fi plătite, motiv de nemulţumire în rândul medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar. Pe lângă rezultatele oficiale ale anchetei, autorităţile tecucene aşteaptă acum şi o rezolvare financiară a situaţiei. Spitalul are în prezent 385 de angajaţi. Fiind singura instituţie medicală cu paturi din această zonă a judeţului, unitatea deserveşte peste 150.000 de locuitori ai judeţului.

Citit 2580 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.