Îngrijorare cu privire la traficul spre şi dinspre Combinat / Viaductul rămâne închis peste iarnă

Îngrijorare cu privire la traficul spre şi dinspre Combinat / Viaductul rămâne închis peste iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea combinatului ArcelorMittal Galaţi este nemulţumită de faptul că, deşi am intrat deja în iarnă, Primăria Galaţi nu a luat nicio măsură prin care să se reia măcar traficul pietonal pe Viaduct. "Suntem îngrijoraţi de faptul că la Viaduct nu s-a găsit încă o soluţie. Acum, cu venirea iernii, lucrurile vor fi mai dificile pentru accesul spre Combinat", a  declarat Bruno Ribo, CEO ArcelorMittaal Galaţi. Pentru a preîntâmpina ambuteiajele cauzate de polei şi zăpadă, pe marginea actualului drum de acces, cel care duce la Smârdan, ArcelorMittal a pus grămezi de zgură. Acestea ar putea fi folosite pentru a fi împrăştiate pe stradă în cazul în care drumul va îngheţa sau va fi acoperit de zăpadă.

Oficiali din cadrul Primăriei Galaţi, în proprietatea căreia se află Viaductul, au afirmat că abia în primăvară vor începe lucrările de reparaţie. Radu Dinu, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice, a declarat recent pentru "Viaţa liberă" că, cel mai devreme, traficul va putea fi reluat pe Viaduct abia din vară, dar şi atunci cu o serie de restricţii.

Surse din cadrul administraţiei locale afirmă că, în acest moment, ar exista o serie de negocieri între Primărie şi conducerea ArcelorMittal Galaţi pentru preluarea de către municipalitate şi a altor drumuri din vecinătate, aflate în proprietatea Combinatului. Acest lucru ar fi necesar, susţin sursele, pentru îndeplinirea condiţiilor de accesare a unor fonduri europene prin care să se reabiliteze întreaga reţea rutieră din zonă.

Citit 2534 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.