X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 06:20 Sambata, 18 Aprilie 2015

În 2014, punctul de pensie creşte la 790,7 lei

Autor:   Maria Stanciu
Publicat Vineri, 20 Decembrie 2013 05:00
Voteaza!
(5 voturi)

Distribuie

Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a făcut ieri o trecere în revistă a noutăţilor care vor interveni în 2014, în privinţa bugetului asigurărilor sociale privind pensiile de stat. Cum noile modificări privind reducerea vârstei standard de pensionare pentru cei cu grupa I de muncă (cazul siderurgiştilor) sunt încă în discuţii, neexistând deocamdată o lege, am reţinut ceea ce e sigur. Este sigur că şi în anul 2014, angajaţii vor susţine bugetul asigurărilor sociale de stat cu un procent de 31,3 la sută în cazul salariaţilor care lucrează în condiţii normale de lucru, cu 36,3 la sută pentru cei care lucrează în condiţii deosebite de muncă şi cu o cotă de 41,3 la sută, pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în condiţii speciale de muncă.
În toate cele trei situaţii, contribuţia individuală a salariatului este de 10,5 la sută. „Ca noutate pentru anul 2014 este faptul că punctul de pensie va fi mai mare cu 3,76 la sută faţă de anul 2013, ajungând 790,7 lei, faţă de 762, 1 lei, cât este în acest an”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al CJP Galaţi.
O altă noutate se referă la mărirea sensibilă a ajutorului de deces care se va acorda asiguratului sau pensionarului şi va fi de 2.298 lei, faţă de 2.223 lei, cât este în acest moment. O uşoară creştere se înregistrează şi în privinţa cuantumului îndemnizaţiei pentru însoţitor, în cazul pensionarilor de invaliditate, încadraţi cu gradul I handicap, care va fi în cuantum de 80 la sută din valoarea unui punct de pensie, respectiv 633 lei.

1781 afisari  |  Ultima actualizare Vineri, 20 Decembrie 2013 09:34

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Pe repede-napoi

Caricatura zilei

29 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank