Strigător la cer! Unii gălăţeni cu dizabilităţi nu şi-au primit indemnizaţiile rămânând fără bani de sărbători

Strigător la cer! Unii gălăţeni cu dizabilităţi nu şi-au primit indemnizaţiile rămânând fără bani de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poşta Română susţine că cei de la DGASPC au semnat ordinele de plată cu zece zile mai târziu decât de obicei


Ne-au sunat câteva persoane cu dizabilităţi la redacţie pentru a ne spune că, deşi ar fi trebuit să primească indemnizaţiile înainte de Crăciun, nu şi le-au primit nici măcar înaintea Revelionului. 

„Nu se ştie din ce motive nu ni s-au adus banii. Era altceva dacă măcar ne spuneau şi ştiam la ce să ne aşteptăm. Ne-am fi împrumutat, am fi făcut ceva, dar e trist că se întâmplă chiar acum de Sărbători când toată lumea are nevoie de bănuţi ca să pună ceva pe masă şi să nu simtă lipsurile”, ni se plânge A. Z, din Micro 19.

Cam acelaşi lucru ni l-a declarat şi Anuţa U. din Micro 20.

Declaraţii contradictorii

Am sunat la directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Manon Cristoloveanu. „Noi am semnat hârtiile la timp. Au fost nişte întârzieri din cauza rectificărilor bugetare, dar nu la noi s-au oprit indemnizaţiile”, spune directoarea DGASPC.

Am sunat şi la Oficiul Judeţean de Poştă din Galaţi, de unde ni s-a spus că nu putem primi informaţii oficiale, decât dacă sunăm la Bucureşti, ceea ce am şi făcut. Dan Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Poştei Române, avea totuşi răspunsul pregătit, semn că de la Galaţi i se transmisese care este situaţia: „Ordinele de plată s-au trimis de la DGASPC cu zece zile mai târziu decât în mod obişnuit, joi, pe data de 19 decembrie. Poşta i-a ridicat luni, 23 decembrie, dar nu a putut distribui în timp util toate cele aproape 10.000 de indemnizaţii câte are în plată la Galaţi. Au mai fost şi două zile de Crăciun care au căzut la mijlocul săptămânii. Noi lucrăm, dar nu putem să facem faţă, dacă n-au fost banii trimişi la timp. Dar oamenii îşi vor primi indemnizaţiile cel târziu până pe 8 ianuarie”, spune reprezentantul Poştei Naţionale.   

Este al doilea an când persoanele cu handicap păţesc acest lucru. În decembrie 2011, oamenii ni s-au plâns de acelaşi lucru. Atunci banii se opriseră tot din motive birocratice la Ministerul Finanţelor.

Citit 1936 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.