PAMFLET/ Senzaţional! Din cauza frigului din apartamente, gălăţenii cresc pinguini în loc de pisici

PAMFLET/ Senzaţional! Din cauza frigului din apartamente, gălăţenii cresc pinguini în loc de pisici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că pisicile nu rezistă la temperaturile extreme livrate de Apaterm locuitorilor Galaţiului, mulţi cetăţeni care stau la bloc le-au înlocuit cu pinguini


Gălăţenii se adaptează la frigul din apartamente/ Au renunţat la pisici în favoarea pinguinilor

Din cauza temperaturilor scăzute din apartamente, gălăţenii au început să îşi înlocuiască animalele de casă obişnuite cu unele rezistente la frig. Astfel, în vreme cu pisicile, câinii, papagalii şi hamsterii de apartament au fost trimişi la rudele din alte oraşe, tot mai mulţi pinguini îşi fac loc în locuinţele gălăţenilor. "Aveam o pisică, dar nu mai rezista. Am dus-o la o soră de-a mea care locuieşte la Brăila. În loc mi-am luat un pinguin, care e mult mai rezistent la frig. Avem deocamdată probleme cu mâncarea, că nu prea vrea decât peşte proaspăt de ocean, dar în timp sper să se adapteze, să mănânce boabe Whiskas. Deocamdată le mănâncă doar pe cele cu gust de peşte", a declarat doamna Maria, locatar în Micro 20.

Şi pet-shop-urile din Galaţi au început să se adapteze noilor condiţii. După ce au epuizat stocurile de pisici şi câini, au adus în loc pinguini, foci şi chiar urşi polari. "Avem mare succes cu pinguinii. Sunt şi ieftini, 30 de lei bucata. Merge mai greu vânzarea de urşi polari, că ocupă mult loc, dar sperăm să crească vânzările şi pe acest segment", a declarat un proprietar de pet-shop.

Soluţie/ După ce i s-a stricat frigiderul, un gălăţean şi-a pus alimentele pe calorifer ca să nu se strice

Un gălăţean inventiv a reuşit să evite un dezastru în familie după ce frigiderul a cedat. Într-un moment de inspiraţie, acesta şi-a scos toate alimentele din frigiderul stricat şi le-a îngrămădit pe caloriferele din casă. "Mi s-a stricat frigiderul şi am crezut că o să mi se strice toată mâncarea. Apoi, am stat şi m-am gândit. Unde să îmi pun alimentele să nu se strice? Şi, în cele din urmă, mi-a venit ideea. Le-am pus pe toate pe calorifere ca să stea la rece. Eu sunt client Apaterm, deci înţelegeţi cum stă situaţia", a declarat Aurică Fram, locuitor în Mazepa. De altfel, zeci de vecini şi rude de-ale gălăţeanului inventiv au aplicat metoda. "Am scos frigiderele din priză ca să nu mai consumăm curent. Toată mâncarea o ţinem acum pe calorifere, e mult mai economic aşa", a spus vecinul lui Fram, domnul Gigel.

De Revelion, băieţii de la Smokie au băut pe rupte: "Doar aşa ne puteam încălzi în Galaţi"

Legendara trupă Smokie, prezentă la Galaţi la Revelionul organizat de Marius Stan a rupt 15 navete de tărie în cele aproape două zile petrecute în oraş. Surse din primărie afirmă că membrii formaţiei Smokie nu s-au putut obişnui deloc cu frigul din clădirile în care au fost plimbaţi prin Galaţi, aşa că au fost nevoiţi să apeleze la băutură ca să nu îngheţe. "Noi nu prea le avem cu băutura, dar cât am stat la Galaţi nu prea am avut de ales. Am băut şi whiskey, şi rom, şi votcă, de toate. Chiar şi palinca a fost bună. Numai aşa ne-am putut adapta la condiţiile meteo din încăperi. Am înţeles că sunt ceva probleme cu distribuitorul local de căldură, Apaterm. Nu ştim dedesubturi, dar cred că ar fi mult mai simplu dacă s-ar găsi soluţii alternative, cu centrale termice pe cogenerare. Părerea mea", a declarat Terry Uttley, basistul trupei Smokie.

Moneda Eurro


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2598 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.