PAMFLET/ Garajele nu vor fi demolate decât dacă adăpostesc maşini
Foto: Foto: Consilierii locali care au venit cu soluţia salvatoare

PAMFLET/ Garajele nu vor fi demolate decât dacă adăpostesc maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proprietarii de garaje care îşi ţin acolo murăturile nu au de ce să se teamă * Nu se va atinge nimeni de garajul lor dacă îl folosesc pentru altceva decât pentru maşină


Decizie salutară/ Vor fi dărâmate doar garajele în care sunt parcate maşini

Cei 14 + 1 consilieri locali USL care s-au împotrivit prin abţinere demolării garajelor la cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, au venit ei înşişi cu un proiect de hotărâre care să facă ordine în dezmăţul urbanistic local. Huliţi de majoritatea gălăţenilor pentru decizia lor, cei 14 + 1 s-au pus pe treabă şi, în câteva zile, au şi găsit soluţia salutară. "Am iniţiat un proiect de hotărâre prin care vor fi dărâmate doar acele garaje care nu sunt folosite în tradiţia locului. Dacă descoperim o maşină într-un garaj, pac, băgăm buldozerul. Dacă în garaj se ţin murături, se fac vin şi ţuică, dacă omul are un mic atelier de reparaţii, în fine... dacă garajul e folosit aşa cum scrie în cartea tehnică nu îl mai dărâmăm", a declarat Florin Popa, liderul consilierilor locali abţinenţi.

Proiectul se află deocamdată pe masa Comisiei de Habarnism, dar surse din Primărie deja se arată reticente cu privire la şansele de reuşită ale propunerii. "Nu se rezolvă mare lucru. Practic, după estimările noastre se vor dărâma cel mult 4 - 5 la sută dintre garaje", a declarat un funcţionar din Primăria Galaţi.

Sondaj/ Gălăţenii îl vor pe Bunea Stancu în locul lui Bacalbaşa: "O fi golan, dar măcar e competent"

Un sondaj de opinie realizat recent relevă faptul că gălăţenii şi-ar dori o rocadă între conducerilor CJ Galaţi şi Brăila. Astfel, peste 90 la sută dintre participanţii la studiu au declarat că l-ar vrea preşedinte CJ Galaţi pe Bunea Stancu în locul lui Nicolae Bacalbaşa. "Ştim, e golan, face tot felul de combinaţii, e şmecherul pământului, dar măcar e competent. Păi judeţul Brăila a fost sub cod roşu de ninsoare şi s-a putut circula, iar Galaţiul a fost sub cod portocaliu şi jumătate din judeţ a fost blocat", a declarat domnul Irinel, participant la sondaj.

În plus, oamenii spun că ar dori acest schimb pentru că Bunea Stancu este mult mai prezent la serviciu decât Bacalbaşa. "Bunea Stancu pleacă în străinătate cel mult o dată pe an, Bacalbaşa se duce de zeci de ori", a mai comentat şi domnul Gigel, alt participant la sondaj.

În replică, Bacalbaşa a spus că face aceste vizite dese ca să aducă bani în Galaţi. "V-am mai spus, eu mă întorc mereu prin Paris, aşa că de fiecare dată vin acasă cu 300 de euro. Bunea Stancu ce a adus de la Paris?", a spus preşedintele CJ Galaţi.

Angajaţii penitenciarului nu au voie cu telefoane la serviciu: "În caz de urgenţă, împrumutăm de la deţinuţi"

Pentru a reduce riscurile, conducerea Penitenciarului Galaţi a decis să nu le mai permită angajaţilor accesul la serviciu cu telefoane mobile. "Era prea riscant cu atâtea telefoane mobile în instituţie, se făcea microfonie, bruiaj. A trebuit să luăm această măsură pentru că numărul de telefoane mobile din sediu devenise mult prea mare. Nici nu mai aveam semnal", a declarat şeful Penitenciarului Galaţi, Alexandru Cristian.

Întrebat ce vor face angajaţii dacă vor avea o urgenţă, Alexandru Cristian a fost foarte tranşant. "Dacă e vreo urgenţă, angajaţii noştri pot să împrumute un telefon de la deţinuţi. E simplu. Oricum, ăia au minute şi net cât nu pot consuma în toată viaţa lor", a completat şeful penitenciarului.

De altfel, conducerea instituţiei se gândeşte să renunţe chiar şi la abonamentul de telefonie fixă. "Avem contract cu Romtelecom, dar e cam în plus, nu prea folosim telefoanele fixe. Aaa, da, dacă vreun gardian vrea să vorbească cu un deţinut, îi dă bip de pe fix pe mobil, deţinutul sună înapoi şi stau de vorbă. Doar pentru asta să mai ţinem contractul cu Romtelecom", a mai spus Alexandru Cristian.

De Ziua Îndrăgostiţilor, un măstăcănean i-a făcut o surpriză soţiei: a bătut-o doar cu zăpadă

Romantic din fire, un locuitor atipic din Măstăcani s-a hotărât să-i facă un cadou deosebit soţiei anul acesta de Ziua Îndrăgostiţilor: a scos-o afară şi a bătut-o doar cu zăpadă. "Mi se pare normal ca, măcar o zi pe an, să ne arătăm dragostea faţă de consoartele noastre. Aşa că anul acesta am ieşit în curte, unde aveam pregătiţi din vreme în jur de o sută de bulgări. Sigur, nu m-am putut abţine şi în câţiva bulgări am îngropat şi nişte pietre, ca să nu se simtă chiar neglijată. I-a plăcut mult, mai ales când o pocneam din plin cu câte un bulgăre îngheţat sau cu o piatră mai sănătoasă învelită în zăpadă", a declarat Rică Juanito, romanticul din Măstăcani.

Soţia lui Rică a fost cu adevărat copleşită de gestul bărbatului său. "Nu mă aşteptam la o asemenea surpriză din partea lui. De obicei mă bate cu ce prinde în mână. Şi asta zilnic. Bătaia asta cu zăpadă a fost aşa ca o zi de sărbătoare. M-am simţit cu adevărat răsfăţată", a spus Marcela, soţia lui Rică.

Pâslaru, nostalgic de Ziua Îndrăgostiţilor: "Când eram mai tânăr dădeam mii de declaraţii"

Florin Pâslaru şi-a amintit de vremurile tinereţii sale vineri, de Ziua Îndrăgostiţilor. Cuprins de melancolie, Pâslaru şi-a amintit de timpurile de altădată, când nu trecea o zi fără ca el să facă măcar trei, patru declaraţii. "Erau unele zile în care semnam şi zece declaraţii. Destinatarii erau foarte mulţumiţi. Sigur, erau alte vremuri, eram şi eu mai tânăr. În plus, pe vremea aceea, declaraţiile erau altfel preţuite. Acum, dacă faci o declaraţie despre unul sau despre altul, imediat eşti catalogat drept turnător. Eu abia aştept să mă duc la arhiva CNSAS să îmi revăd declaraţiile de altădată. Eram bun tare, am iubit mult în Comunism", a spus Pâslaru. Acesta şi-a amintit că, pe vremuri, cele mai frumoase declaraţii erau cele anonime. "Era mult mister. Niciodată nu ştiai cine te iubeşte", a completat Pâslaru.


 

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2388 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2014 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.