Program de voluntariat în medicina de urgenţă

Program de voluntariat în medicina de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi organizează pentru al treilea an consecutiv un program de instruire a voluntarilor în domeniul medicinei de urgenţă. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt atât studenţii din primii trei ani de la Medicină, cât şi orice persoană dornică să ia parte la acţiuni de voluntariat cu caracter medical.

"Cei care vor ţine cursurile sunt studenţi la Medicină în ani terminali şi medici rezidenţi. Vor fi predate viitorilor voluntari proceduri de resuscitare de bază şi noţiuni care ţin de medicina de urgenţă. Vor fi organizate zile de practică, în care cursanţii vor merge, în calitate de observatori, la cazurile la care intervin zilnic echipajele SJA Galaţi.  Cursurile vor fi ţinute cu precădere în  zilele de weekend", a explicat directorul SJA Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Prima parte a programului, care constă în cursuri de resuscitare de bază, va începe în cel mult o lună.

"Fiind unul de amploare, proiectul este împărţit în două etape. Într-o primă fază va fi asigurată instruirea cursanţilor, urmând apoi etapa de voluntariat propriu-zis. Desfăşurarea activităţii de voluntariat poate avea loc numai după încheierea unui contract pe o perioadă predeterminată", se arată în comunicatul de presă al SSMG.

Citit 3361 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.