Revoltă în Micro 39 C. Au ieşit în stradă pentru dreptul la apă (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Revoltă în Micro 39 C. Au ieşit în stradă pentru dreptul la apă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apă Canal a început să sisteze alimentarea asociaţiilor care nu şi-au respectat angajamentele de plată


Câteva zeci de proprietari din blocul C120, din cartierul Micro 39 C, au ieşit ieri dimineaţă în stradă, pentru a-i împiedica pe angajaţii SC Apă Canal SA să le taie apa.

"Vin şi ne taie apa acum, înainte de Sărbători. Nu avem cu ce să ne spălăm, cu ce să facem mâncare. Este inadmisibil aşa ceva. Sunt printre noi foarte mulţi oameni fără datorii. Pe de altă parte, şeful ecarisajului, care locuieşte în această asociaţie, are datorii de peste 50.000 de lei. Nu mi se pare normal ca, din cauza celor din politică, noi să rămânem fără apă", ne-a spus Eugen Cuza, unul dintre cei care au ieşit ieri în stradă. De altfel, speriaţi de revolta oamenilor, cei de la Apă Canal au chemat în ajutor un echipaj de Poliţie, pentru a-şi putea face treaba.

Sistarea apei, doar amânată

Conform purtătorului de cuvânt al SC Apă Canal SA, Cornelia Arnăutu, procedura de sistare a apei a fost doar amânată, nicidecum anulată. "Dacă reprezentanţii asociaţiei 711 nu vin să facă plăţi conform înţelegerilor, noi nu avem altă soluţie decât cea de a continua debranşarea. Această asociaţie de proprietari avea, la data de 7 martie 2014, un sold restant de 301.576 de lei, iar într-o lună a plătit 24.303 lei. Neplata datoriilor duce la sistarea serviciilor. Asta este legea!", ne-a explicat Cornelia Arnăutu. "Celor fără datorii le rămâne soluţia de a se branşa separat în reţeaua blocului. De altfel, această soluţie a fost folosită de mai multe asociaţii din Galaţi", ne-a mai spus Cornelia Arnăutu.

Administratorul Asociaţiei 711, Gabriela Paraipan, spune că are mâinile legate în această situaţie. "Avem datorii foarte mari. Într-adevăr, cel mai mare datornic este domnul Băjenaru, care nu a mai plătit nimic din 2009 şi are o datorie de peste 50.000 de lei. Noi am vorbit cu cei de la Apă-Canal, însă din cauza faptului că nu ne-am respectat angajamentele de plată ne taie apa", ne-a explicat administratorul.

Pe de altă parte, proprietarii sunt terorizaţi de faptul că vor rămâne fără apă în prag de Sărbători. "Nu ne dau nicio alternativă viabilă. Suntem pensionari şi din puţinul pe care îl avem facem tot posibilul să ne plătim datoriile. Acum rămânem de tot fără apă. Ne-am pus apometre, spre exemplu, tocmai ca să plătim exact cât consumăm. Nici măcar acest lucru nu se mai poate", ne-a spus o altă locatară, Georgeta Streşnă.

Pentru a avea ceva apă în casă, locatarii buni platnici au apelat la o metodă nu tocmai ortodoxă, umplând bidoane de plastic de la o cişmea din părculeţul pentru copii din apropierea blocului.

Această situaţie nu este una singulară în Galaţi. Spre exemplu, tot ieri a rămas fără apă şi asociaţia 318, mai exact blocul SD 3 A. "Totul depinde de asociaţii. Prin faptul că nu încasăm datoriile, punem în pericol fondurile europene accesate prin programul POS Mediu. Această acţiune va continua în întreg oraşul", ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Citit 9385 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.