Trei generaţii sub cupola Acquatico Bellucci/ Cum să creşti un bebeluş într-o rulotă de circ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Trei generaţii sub cupola Acquatico Bellucci/ Cum să creşti un bebeluş într-o rulotă de circ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai tânără componentă a trupei Circului Acquatico Bellucci este Ayda, care s-a născut artistă


Are doar cinci luni, este plină de energie, frumoasă ca un înger şi dornică să fie mereu în centrul atenţiei. Spre deosebire de alţi copii de vârsta ei, nu se sperie de blitzul aparatului de fotografiat, ci râde din toată inima, pozând ca o vedetă: în fond şi la urma urmei s-a născut artistă la fel ca mama ei - Sandy Medini, bunica ei - Loredana Bellucci şi străbunica ei - Helena Svoboda “Medrano”.

Ayda-Maria este cea mai tânără membră a circului Acquatico Bellucci, şi locuieşte, de când s-a născut, într-o rulotă de circ. Rulotă e de fapt prea puţin spus: este un spaţios şi confortabil apartament de lux pe roţi (are chiar şi balconaş!), în care totul străluceşte de curăţenie. Până când va învăţa tainele spectacolului, Ayda este îngrijită şi răsfăţată de familia ei: familia circului Acquatico Bellucci.

Tradiţie de familie

Ayda s-a născut la Bucureşti, dar este jumătate italiancă, jumătate româncă. Mama ei este artista acrobată Sandy Medini, pe care sigur v-o amintiţi de la emisiunile „Serviţi, vă rog!” şi „Românii au Talent” (a fost „sirena” care a impresionat publicul şi juriul anul trecut). Tatăl Aydei este Daniel Căpitănescu, prezentatorul spectacolului sau, mai bine spus, povestitorul care însoţeşte spectatorii în lumea fantastică a circului. Daniel nu vine din lumea circului, dar din dragoste pentru Sandy Medini a intrat în marea familie Bellucci, lăsând în urmă viaţa lui de cetăţean “normal” din Bucureşti.

Sandy are 36 de ani şi a absolvit Academia de Circ din Verona. „Am ajuns în lumea circului pentru că suntem de generaţii în circ, şi bunicii, şi străbunicii erau tot în circ şi continuăm tradiţia de familie”, ne-a mărturisit Sandy, care vorbeşte aproape perfect limba română. Este acrobată, trapezistă, dar ştie să facă orice în spectacol, şi în plus administraţie. Ea vine cu nota de originalitate, modernism şi diversitate a spectacolelor. Sandy aşteaptă acum să slăbească şi să revină la forma de dinainte de naştere, pentru a-şi relua numerele spectaculoase pe care le execută.

„Dacă ne oprim, murim!”

Sandy, la fel ca toate femeile familiei Medini - Bellucci, ştie să conducă un camion. Este obligatoriu atunci când viaţa ta se desfăşoară aproape 80 la sută într-o caravană. „Nu avem alte persoane ca mine, care să ne conducă caravanele. Circul te învaţă multe chestii”, spune cu modestie. „Din 2007 suntem în România şi suntem chemaţi la televiziune pentru că facem momente comice, numere foarte bune. Din martie până în octombrie stăm în România, din noiembrie suntem în Italia, cu spectacole”, ne-a rezumat traseul Sandy.

Am întrebat-o cum se vede peste 20 de ani şi ce visează pentru fetiţa ei. „Vreau să am, peste 20 de ani, energia, dinamismul mamei mele. Bunica de 94 de ani merge cu noi şi ne-a spus că vrea să moară în circ, pentru că asta e viaţa noastră. Viaţa noastră e aici, în rulotă, nu în apartament, fără munca noastră nu putem. Dacă ne oprim, murim şi noi! Cât despre fetiţa mea, vreau doar să fie sănătoasă şi Dumnezeu vede ce trebuie să fie cu ea”, ne-a mărturisit Sandy.

Citit 5948 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.