Sfat: cum să ajungi la 50 de ani de căsnicie" - Să nu uitaţi niciodată Sfânta Taină a Cununiei"

Sfat: cum să ajungi la 50 de ani de căsnicie" - Să nu uitaţi niciodată Sfânta Taină a Cununiei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„De câte ori aveţi probleme în familie, de câte ori apar discuţii între soţi, vorbe grele, reproşuri, amintiţi-vă că aţi jurat în faţa lui Dumnezeu că nu vă veţi mai despărţi până la moarte. Răbdare multă şi să nu uitaţi de Taina Cununiei”, acesta este secretul căsniciei lor de 50 de ani, pe care ni l-au împărtăşit Ecaterina şi Tudose Dima.

Bărbatul - bărbat, mireasa - domnişoară

Cei doi soţi au fost premiaţi de Primăria Galaţi pentru longevitate în căsnicie îşi amintesc şi acum ziua în care s-au cunoscut. „Eu sunt din Oltenia, el din Moldova. Eu venisem la Galaţi la un frate care m-a crescut de la 14 ani, şi lucram la o alimentară. Colega mea îmi spune «Îţi fac cunoştinţă cu verii mei, că am doi, să vedem care îţi place». Numai că n-a venit decât el. Când ne-am cunoscut, m-a condus acasă şi mi-a spus că vrea să se căsătorească cu mine. Asta se întâmpla în mai. La câteva luni, la fel i-am spus: «Şi eu vreau să mă căsătoresc cu tine»”, îşi aminteşte doamna Ecaterina. Înainte de a se cununa, viitorul soţ i-a spus că nu are decât o pretenţie de la ea, nu averea, ci virtutea. Doamna Ecaterina s-a căsătorit aşa cum erau vremurile pe atunci, domnişoară.

Anii au trecut fără ca vreodată să se gândească la despărţire. „Nu ştiu ce vremuri erau atunci, dar de-abia acum îmi dau seama eu n-am spus niciodată că dau divorţ. Niciodată n-am avut în minte că vreau să mă despart. Discuţii au mai fost, ca în toate casele, certuri au mai fost. Dar e bine să nu ţii mânie. Să dai pe faţă ce ai pe moment, dar să nu ajungi la situaţii de genul dacă ai făcut tu, fac şi eu, dacă zici tu, o să zic şi eu! Aşa era pe atunci, bărbatul era bărbat şi ne-am respectat!”, ne-au mărturisit soţii Dima. Au două fete, dintre care una stabilită la Veneţia, în Italia, trei nepoţi şi, dacă sunt sănătoşi, se consideră cei mai fericiţi.

Citit 1010 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.