Pensionarii nu se mai înghesuie la biletele de tratament

Pensionarii nu se mai înghesuie la biletele de tratament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre deosebire de alţi ani, când biletele de tratament subvenţionate pentru pensionari se dădeau ca pâinea caldă, anul acesta în fiecare serie au rămas destul de multe nedistribuite. Cum n-au venit mai multe ca în alţi ani, tragem concluzia că pensionarii nu se mai înghesuie să se trateze în staţiuni. În prima serie Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a anunţat că rămăseseră nedistribuite 67 de bilete, în a doua – 51, în a treia – 104, în a patra – 53, iar în seria a cincea – 209.

Una dintre explicaţii ar fi că încă elevii nu au luat vacanţă, ştiut fiind faptul că, de regulă, bunicii merg însoţiţi de nepoţi în staţiune. Cu toate acestea, chiar şi în extrasezon, numărul de bilete nedistribuite în alţi ani era mult mai mic decât acum.

„Am constat şi eu acest lucru. Probabil situaţia va fi alta la vară. Pensionarii abia au ieşit din iarnă acum şi mai au de achitat probabil facturi la utilităţi. E posibil ca tot acest fenomen să se datoreze faptului că pensionarii sunt mai săraci, preţurile au crescut. Chiar dacă sunt subvenţionate, un pensionar trebuie să plătească un astfel de bilet cu 50 la sută din pensia pe o lună”, ne spune şef serviciu Nicolae Zburlea din cadrul CJP.

Citit 1904 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.