Destine sub cupola Circului Bellucci/ "Leopardul" Dana a ajuns de la matematică, la contorsionism

Destine sub cupola Circului Bellucci/ "Leopardul" Dana a ajuns de la matematică, la contorsionism
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Leopardul Dana!”, aşa este prezentată publicului la spectacolele Circului Acquatico Bellucci. Mişcările ei de contorsionism şi mai cu seamă momentul în care se strecoară într-o cutie de câţiva centimetri căreia i se mai pune şi capac, smulg ropote de aplauze. Puţin ştiu că „Leopardul Dana”, pe numele ei Daniela Aparaschivei, a studiat la Facultatea de Matematică din Capitală şi că, din dragoste pentru soţul ei, artistul Sonny Medini, şi-a lăsat viaţa normală din Bucureşti pentru a intra în marea familie a circului Bellucci, care a poposit recent în oraşul nostru, iar acum este la Tecuci.

Cum a devenit artistă de circ

După cum ne-a mărturisit, Dana, în vârstă de 28 de ani, trăieşte în lumea circului de şase ani, de când şi-a cunoscut viitorul soţ. „Nu am fost artistă de circ, am devenit artistă de circ datorită faptului că l-am cunoscut pe soţul meu. Când eram mică, am făcut câţiva ani de gimnastică, apoi m-am oprit. Acum şase ani, faptul că am făcut gimnastică m-a ajutat să lucrez în circ. Înainte nu mă gândeam că o să ajung să lucrez în circ, aveam alte planuri, studiam la Facultatea de Matematică, dar se pare că ce am făcut în copilărie a fost o bază pentru mai târziu şi a devenit munca mea de acum. Ce vedeţi pe scenă e doar o mică parte din ceea ce facem noi. În timpul transportului suntem şoferi, ziua suntem casieriţe, vindem bilete, în caravane suntem mame, facem munca pe care o faci şi acasă când ai o familie este multă muncă în spate. Este frumos pentru că nu ai timp să te plictiseşti sau să te uiţi ce face altul. Iar momentele pe care le petrec cu fetiţa mea şi cu soţul le apreciez mult mai mult decât dacă nu aş avea nimic de făcut”, ne-a mărturisit Dana.

Viaţa în caravană

„La început am spus: «Asta nu-i de mine!». Mi se părea ciudat să stau în caravană, să dorm în remorca unui camion amenajată ca o casă, de la baie la maşină de spălat. Acum, dacă mă duc la părinţii mei mi se pare ciudat în apartament, mă simt închisă şi parcă nu pot să respir. Aici mă simt liberă. Te acomodezi cu această viaţă, iar dar după ce ai intrat nu mai vrei să ieşi!”, ne-a spus Dana.

Dana nu-şi imaginează viaţa altfel decât în circ, iar peste 20 de ani nu se vede în altă parte decât pe scenă, alături de familia ei şi în faţa unui public care nu şi-a pierdut sufletul de copil.

Citit 2779 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.