Vezi cele 850 de joburi oferite vineri la Bursa locurilor de muncă
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Vezi cele 850 de joburi oferite vineri la Bursa locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o ofertă de peste 850 joburi, de două ori mai numeroasă decât anul trecut, Bursa generală a locurilor de muncă 2014 se desfăşoară astăzi, concomitent, la Galaţi şi Tecuci. Sunt aşteptaţi să consulte oferta celor 93 de firme înscrise la târg nu doar cei peste 4.000 de şomeri din mediul urban şi cei aproximativ 14.500 de şomeri de la sate, ci toţi cei care îşi doresc un alt loc de muncă.

De preferat, persoane cu studii medii

Printre angajatorii care au anunţat că vin să recruteze personal sunt şi firme cu renume, precum ArcelorMittal, Arabesque, Decovil, Selir, Menarom, Contec Foods. Nu lipsesc restaurantele, societăţile de coafură sau alte activităţi de înfrumuseţare şi nici firmele de brokeraj sau de asigurări.

Cert este că majoritatea locurilor de muncă sunt pentru persoane cu studii medii, aşa cum sunt cele de confecţioner articole textile, agent securitate şi intervenţie, muncitor necalificat, lucrător comercial, confecţioner încălţăminte, patiser, vânzător, vopsitor, instalator, şofer, tinichigiu auto, ospătar, bucătar, cofetar, dispecer, centru alarmă, mecanic auto, agent vânzări, croitor, cameristă, zidar, dulgher.

Există, totuşi, şi posturi pentru care angajaţii cer studii superioare: alpinist utilitar, inginer topograf, medic cardiolog, medic internist generalist, asistent medical generalist, secretară, inspector SSM, funcţionar economic, consilier financiar, consilier jurist, programator, inginer mecanic, inginer sudor.

Se caută bone şi specialişti pentru nave spaţiale

O firmă de plasare a forţei de muncă vine cu una dintre cele mai bogate oferte de joburi. Aceasta recrutează 160 de lucrători depozit, asistenţi medicali, agenţi vânzări, bucătari, bone, precum şi personal hotelier, toţi cu studii medii. O altă firmă, dintr-un domeniu de nişă - repararea şi întreţinerea aeronavelor şi navelor spaţiale - caută trei specialişti, dar tot cu studii medii.

Târgul de locuri de muncă se desfăşoară în sediul central al Universităţii "Dunărea de jos" din Galaţi şi în Sala "Ioan Petrovici" din Tecuci, se deschide la ora 9,00, iar oferta firmelor poate fi consultată până spre după-amiază. Cu toate acestea, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi îi sfătuiesc pe cei aflaţi în căutarea unui job să vină cu CV-urile în prima parte a zilei, înainte ca unele firme să îşi închidă standurile.

Vezi aici firmele şi locurile de muncă oferite gălăţenilor la bursă!

Citit 3342 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.