PAMFLET/ Adevărul despre "Crima prefectă" a lui Bocăneanu

PAMFLET/ Adevărul despre "Crima prefectă" a lui Bocăneanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asasinul plătit a cerut 500, dar era de fapt prescurtarea de la 500.000 * Bocăneanu a încercat să negocieze, considerând că 500 de lei e prea mult pentru "asasinarea" unui amărât de hamster


Dedesubturi! Cu 500 de lei, Bocăneanu căuta pe cineva să-i ucidă hamsterul

Senzaţional! Rubrica Pamflet a "Vieţii libere" a intrat în posesia unor documente din cadrul anchetei care vizează presupusa angajare de asasini de către fostul prefect, Emanoil Bocăneanu. Din aceste documente rezultă că, de fapt, poliţiştii din Brăila ar fi înţeles greşit că era vorba despre eliminarea unei persoane. În realitate, Bocăneanu încerca să negocieze uciderea propriului hamster (de fapt, o "hamsteriţă") cu o persoană despre care credea că lucrează la deratizare.

"Mi-a făcut zile fripte, m-a disperat, nu mai pot dormi noaptea. Pur şi simplu, nu mai sunt om. Nu îmi place, dar apelez la tine ca la ultima soluţie. Vreau să dispară. Dar să dispară, frate. Dar, vezi, ucide-o cu tandreţe, să nu simtă nimic", spune Bocăneanu, în discuţiile înregistrate de către poliţiştii din Brăila.

Potrivit înregistrărilor, în continuare, asasinul plătit a încercat să negocieze la "lovele". "Vreau 500", spune presupusul asasin. La care Bocăneanu scoate un sunet din care rezultă că strâmbă din nas. "Pff, 500? Hai, fie, 500", spune apoi fostul prefect. Din restul înregistrării audio rezultă că cei doi vorbeau practic de sume diferite. Asasinul, care credea că trebuie să omoare o femeie, era convins că urmează să primească 500.000 de lei, în timp ce Bocăneanu pare că scoate din buzunar 500 de lei. "Cam scump pentru un hamster, dar fie, am înţeles că eşti cel mai bun", mai spune Bocăneanu, în finalul înregistrării.

Victor Ponta vine la Galaţi / Apă Canal: "Dăm drumul la apă să-i facem rost de-o inundaţie"

Prezenţa premierului Victor Ponta la Galaţi astăzi are o legătură strânsă cu decizia Apă Canal de a relua furnizarea de apă potabilă către datornicii Galaţiului. Directorul societăţii care se ocupă de apă şi canalizare la Galaţi, Gelu Stan, a primit ordin să dea drumul la lichid tuturor asociaţiilor din Galaţi.

"Geluţu, dă drumul la apă că vine domnu' Ponta. Mai mult, îi anunţi pe oameni să dea drumul la robinet să facem şi noi o inundaţie mică în Galaţi, să nu zică domnu' premier că vine degeaba la Galaţi. Vezi că omul şi-a luat cizme noi, trebuie să-l primim cum se cuvine. Astupă şi tu canalizările alea, să nu funcţioneze. De fapt, ce zic eu, lasă-le aşa cum sunt, că oricum nu fac faţă", i-a spus telefonic Dan Nica directorului Apă Canal.Gelu Stan s-a conformat şi a dat ieri drumul la apă peste tot. Însă, potrivit unor angajaţi ai instituţiei, Geluţu s-a închis în birou şi a plâns toată ziua de draci. "Valeu, mamă, dau drumul la apă... Şi nu o contorizez... Băăăăi, ce risipă, cum mai fac eu profit să îmi iau prime de miliarde?", a urlat Gelu Stan ieri, toată ziua, în birou.

Şi muzeu, şi cale de acces: tunelul pe sub Dunăre va fi construit din sticlă

Soluţie ingenioasă pentru un proiect grandios. Municipalitatea gălăţeană studiază posibilitatea ca tunelul pe sub Dunăre să fie fabricat dintr-o sticlă foarte rezistentă, care să transforme construcţia într-un adevărat muzeu ihtiologic local. O delegaţie de la o firmă japoneză care se ocupă de construcţia de parcuri subacvatice, Water Wazaki, a efectuat ieri o vizită la Primăria Galaţi, unde a prezentat soluţiile tehnice pentru realizarea tunelului cu pereţi transparenţi. "Materialele pe care le folosim noi conferă foarte multă siguranţă. În 39 de ani de când construim muzee şi tuneluri subacvatice nu am avut nici măcar o infiltraţie. În plus, construcţia propriu-zisă durează foarte puţin prin comparaţie cu un tunel clasic cu pereţi din beton. Practic, noi construim tunelul pe mal, după care transportăm segmenţii la Dunăre şi îi îmbinăm pe fundul apei. În final, scoatem apa din tunel cu ajutorul unor pompe, după care le predăm tunelul celor care se ocupă de infrastructură. Sigur, procesul este mult mai complicat, dar, în esenţă, cam aşa se poate rezuma proiectul", a explicat şeful delegaţiei japoneze, Haruka Mayumi, directorul firmei Water Wazaki.

În cazul în care municipalitatea gălăţeană va accepta soluţia tehnică a japonezilor, este foarte probabil ca tunelul să aibă şi alee pietonală. "Da, e o variantă, ne gândim ca în acest fel să facem cel mai frumos muzeu dedicat Dunării. Probabil va fi un parteneriat cu Muzeul de Ştiinţele Naturii, încercăm să aducem în acest fel în proiect şi Consiliul Judeţului Galaţi, care administrează instituţia. Un alt avantaj este că am putea accesa fonduri europene atât pe capitolul infrastructură, cât şi pentru construcţii culturale, cum e cazul unui muzeu", a declarat Florin Popa, şeful Comisiei Buget-Finanţe din Consiliul Local, cel care a primit vizita delegaţiei japoneze.

Narcis Răducan, în culmea fericirii, joi seară: "Am bătut pe Timişoara. Şi-am luat şi campionatul"

Managerul de fotbal Narcis Răducan a plâns de fericire joi seară, după victoria Oţelului împotriva Timişoarei. Potrivit unor persoane din anturajul clubului, Narcis Răducan a fost extrem de tensionat toată ziua şi a rămas tensionat chiar şi în următoarele două ore după terminarea meciului de la Galaţi. Narcis Răducan a izbucnit în urale abia pe la ora 23,30, după ce a văzut la televizor că U Cluj, una dintre contracandidatele Oţelului la retrogradare, a luat bătaie de la o echipă oarecare din campionat. "Victorieeee, victorie! Am bătut Timişoara! Şi-am luat şi campionatul! Suntem din nou campioni", a strigat Narcis Răducan, din biroul său de la stadion.

Potrivit martorilor, după meciul de la Cluj, Narcis Răducan a ieşit afară şi a început să fluture un steag. "Era cam întuneric şi nu am văzut prea bine. Cred că era un steag al Oţelului pentru că sigur avea roşu şi albastru. Alb nu am văzut pe steag, dar cred că era", a declarat portarul de la stadion, nea Costică.

Locuitorii din Micro 19 îşi fac piaţa în Micro 39: "Acolo e campanie, mai pică un ulei, un zahăr"

Piaţa din Micro 39 a devenit neîncăpătoare în ultimele zile, după ce în acest colegiu a început campania electorală pentru completarea unui loc în Parlament. "Venim zilnic să ne facem cumpărăturile, pentru că din când în când mai apar nişte oameni îmbrăcaţi în roşu, în galben, în verde, în albastru, care dau ulei, zahăr, făină, orez, tot felul de chestii. Şi nu cer niciun ban", susţine Marcela Măciucă, locuitor din Micro 19.

Gafă monumentală: Pâslaru a semnat statul de plată la TVG în locul unui contract

Eroare fatală pentru patronul TVG Florin Pâlsaru. Într-un moment de neatenţie, acesta a semnat statul de plată la TVG, crezând că semnează contractul pe bani publici pentru organizarea unui eveniment cu scrumbii. "Erau mai multe hârtii pe biroul meu şi nu am fost atent. Ulterior, a venit secretara şi m-a întrebat dacă sigur vreau să dau salariile. Era cât pe ce să o comit", s-a confesat Florin Pâslaru.

Apaterm a semnat o convenţie de colaborare cu Busu: "Vă tai căldura dacă nu plătiţi întreţinerea!"

Conducerea Apaterm a anunţat că l-a cooptat în echipa managerială pe celebrul om de la rubrica meteo, Busu. În calitate de reprezentant al Apaterm, Busu a şi trecut la ameninţări. "Dacă nu vă plătiţi întreţinerea nu vă mai dau căldură. Dau în Tulcea, în Brăila, dar la Galaţi canci", a urlat Busu la Meteo.

Oameni practici / Uşile cudălbenilor au doar un metru: "E suficient, oricum intrăm în patru labe"

Uşile caselor din Cudalbi nu măsoară mai mult de un metru din motive practice. "Nu are sens să cumperi uşi mari în condiţiile în care oricum nimeni nu foloseşte partea superioară. Punem doar uşi mici, de un metru. Până acum niciun setean nu s-a plâns că s-ar fi lovit cu capul de pragul de sus", a declarat un cudălbean.

Bicicliştii merg direct la sursă în lupta cu maidanezii: "Cerem castrarea lui Bacalbaşa"

Sătui să tot fie lătraţi şi muşcaţi pe stradă de haite de maidanezi, bicicliştii din Galaţi au hotărât să taie răul de la rădăcină. "Cel mai simplu ar fi să îl castrăm pe Bacalbaşa. În acest fel nu se vor mai înmulţi câinii pe străzi", a declarat Rică Dinam, biciclist.

Anchetă internă la Primărie / Contract atribuit unei firme fără legături politice

Primăria Galaţi a declanşat o anchetă internă după ce o serie de politicieni locali au sesizat că un contract pentru un festival oarecare a fost atribuit unei firme care nu are nicio legătură cu mediul politic. "Este inadmisibil. Cum au ajuns ăştia să primească un asemenea contract? Ce-i recomandă? Când au dat ei ultima dată ceva la Partid?", a urlat Silviu Bacalum, un director oarecare din Primărie. Se pare că firma s-a înscris la licitaţie şi a câştigat pe bune contractul, într-un moment de neatenţie al fomiştilor care roiesc în jurul contractelor publice. "O să vedem. Dacă se va dovedi că a fost vorba despre neglijenţa vreunui funcţionar, acesta va plăti", a spus şi primarul Marius Stan.

Campanie pentru prinderea mai multor suspecţi: "Am pus poze cu cei căutaţi pe toţi stâlpii"

Poliţia Locală Galaţi a demarat o acţiune fără precedent pentru capturarea mai multor persoane urmărite în legătură cu o serie de infracţiuni diverse. "Încercăm de mai multă vreme să îi prindem, dar metodele folosite până acum nu au dat rezultate. Apelăm acum la populaţie şi, în acest sens, am pus pozele celor căutaţi pe toţi stâlpii din oraş. Am folosit şi bannere deasupra intersecţiilor, precum şi o serie de afişe mai mari, agăţate pe clădiri", a declarat un poliţist local. Cine recunoaşte persoanele căutate în fotografiile de pe străzi şi poate da relaţii despre locurile în care acestea se ascund este rugat să se adreseze celui mai apropiat post de poliţie sau să sune la 112.

Sute de tineri lipesc afişe pentru PSD / E clar, urmează noi angajări la Apă Canal şi Apaterm

Apă Canal şi Apaterm au anunţat că vor angaja, împreună, în jur de 200 de oameni în diverse puncte-cheie de tăiat frunze la câini. Deocamdată, selecţia candidaţilor se află în faza probelor de lucru, pretendenţii fiind trimişi să lipească afişe electorale prin oraş. "I-am trimis să numere capacele de canalizare lipsă şi, cu ocazia asta, mai lipesc şi câte un afiş cu domnu' Nica pe stâlpi. Face parte din procedura noastră de selecţie", a declarat directorul Apă Canal, Geluţu Stan.

Născuţi As Asini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2965 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.