Mare atenţie dacă primiţi alocaţie pentru susţinerea familiei!

Mare atenţie dacă primiţi alocaţie pentru susţinerea familiei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Familiile care au în grijă minori şi dispun de venituri reduse sunt sprijinite de stat prin acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, însă acestea trebuie să respecte o serie de reguli pentru a nu risca suspendarea plăţii.

Conform datelor furnizate de Otilia Doroş, reprezentanta Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), în luna aprilie, din cele 9.170 de familii beneficiare, a fost suspendată plata pentru 540, iar în luna mai 185 de familii din cele 9.210 aflate în plată nu vor mai primi alocaţia. Motivul care a dus la această decizie a AJPIS a fost, în majoritatea cazurilor, înregistrarea unui număr mai mare de 20 de absenţe nemotivate de către un copil din familie şi scăderea notei la purtare sub 8. Cu toate că familiile au nevoie de aceşti bani şi li se comunică regulile atunci când e depus dosarul, copiii tot aleg să chiulească.

Reguli de respectat

Bănuţii nu mai sunt oferiţi în  luna următoare celei în care se constată una dintre următoarele situaţii: agenţia descoperă că alocaţia a fost stabilită pe baza unor date eronate privind veniturile sau componenţa familiei, pe o perioadă de trei luni consecutive sunt înregistrate mandate poştale returnate, în cazul în care un copil al familiei are mai mult de 20 de absenţe nemotivate sau nota la purtare sub 8, neachitarea taxelor şi impozitelor, neprezentarea, din trei în trei luni, a unei declaraţii pe propria răspundere privind componenţa familiei şi a veniturilor membrilor. Aceste reguli trebuie respectate, în caz contrar nu vor mai beneficia de banii de care au mare nevoie.

Alocaţia este acordată doar dacă familia înregistrează venituri de până în 370 lei pentru fiecare membru, iar plata variază de la 25 la 50 de lei pentru fiecare copil, în funcţie de mai multe criterii (veniturile fiecărui membru, familie monoparentală sau cu ambii părinţi).

Conform aceleiaşi surse, suma totală a alocaţiilor acordate în luna aprilie a fost de 701.451 de lei, iar în luna mai va fi plătită către beneficiari suma totală de 731.091 de lei.

Citeşte şi:

Acte pentru alocaţia pentru susţinerea familiei

Citit 3663 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.