Mehid, o ruină a oraşului Galaţi

Mehid, o ruină a oraşului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hoţii au început să fure până şi zidurile fostei fabrici


"După Revoluţia din decembrie '89 şi după începerea procesului de privatizare a unor întreprinderi gălăţene, foarte mulţi cetăţeni, în special cei cu bani (nu ştiu dacă şi cu o pregătire profesională corespunzătoare), au început să cumpere tot felul de întreprinderi mai mici sau mai mari din oraş, întreprinderi care, până la acea dată, aveau o activitate de producţie destul de bună, muncitorii primindu-şi salariile la timp, ba chiar având şi sporuri.

Una dintre aceste întreprinderi este şi Mehid Galaţi, situată pe strada George Coşbuc, o zonă foarte populată cu tot felul de întreprinderi mici, toate fiind falimentate de acest sistem nou de capitalism românesc apărut imediat după Revoluţie. (...) Întreprinderea Mehid Galaţi executa o serie de produse şi subansamble pentru Tractorul Braşov (aici se fabrica toată gama de utilaje pentru ţara noastră şi pentru export), dar şi pentru unităţi agricole. (...)

După privatizare, însă, aceasta a ajuns la faliment, având foarte mari sume de plătit ca taxe şi impozite. În timp, întreprinderea a ajuns să arate ca o ruină, rămânând doar zidurile clădirilor de la birouri şi de la halele de producţie, cărora le-au fost furate geamurile şi uşile în întregime. Au mai rămas doar porţile de metal, tot ce a existat din fier fiind furat, inclusiv o parte din stâlpii şi plăcile din gardul cu care a fost împrejmuită curtea întreprinderii. Acum, curtea adăposteşte şi un număr mare de maidanezi. În plus, din pereţii ruinei (cei aflaţi încă în picioare), hoţii au început să scoată BCA-urile din zidurile de la etaj, pentru că am văzut mai multe grămezi, stivuite la fel ca într-un depozit.

Mă întreb cum de patronul nu ia nicio măsură pentru paza acestei unităţi (deşi acum nici nu mai are ce păzi). Apoi, poliţia nu a observat, în acţiunile pe care le întreprinde în zonă, că de aici se fură zi şi noapte? Şi tot la acest caz, ar trebui să se sesizeze şi municipalitatea, poate că terenul unde este situată această ruină ar fi numai bun pentru locuinţele sociale pe care Primăria a anunţat că intenţionează să le construiască.

Nicolae Boghianu"

Citit 4842 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.