CREŞTERI SALARIALE pentru angajaţii cu venituri mici din SĂNĂTATE

CREŞTERI SALARIALE pentru angajaţii cu venituri mici din SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liderii sindicali spun că protestele anunţate vor fi amânate ca urmare a acestor majorări * Reprezentanţii asociaţiilor profesionale spun că o astfel de creştere nu va stopa plecarea angajaţilor din sistem


Peste 1.500 de angajaţi din sistemul public de Sănătate din judeţul Galaţi vor beneficia de o creştere salarială de 10 la sută. Sporul salarial va fi acordat în două tranşe doar acelor angajaţi ale căror salarii nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei pe lună. Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Ioana Petreu, prima majorare salarială, de 5 la sută, va fi acordată începând cu 1 decembrie 2014, urmând ca de la 1 martie 2015 să fie aplicată altă majorare, tot de 5 la sută.

Reprezentanţii Sindicatului Sanitas au anunţat în cursul săptămânii trecute că vor organiza proteste pe data de 4 iulie, dacă Guvernul nu va da curs cererilor formulate de ei. "Noi nu privim aceste majorări salariale ca pe o victorie a sindicatului, ci mai mult ca pe un pas înainte înspre normalitate. Totuşi, pentru că am găsit înţelegere, protestele vor fi doar amânate, nu şi abandonate. Există încă multe nedreptăţi salariale făcute angajaţilor din sistem şi nu ne vom opri până ce nu le vom remedia", ne-a declarat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi.

"Creşterea salarială nu va ţine asistenţii în ţară"

Printre angajaţii care vor beneficia de creşterea salarială de 10 la sută se numără şi mulţi asistenţi. Daniela Artimof, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali (OAMGMAMR) filiala Galaţi, este de părere că, deşi un pas câştigat, o astfel de creştere reprezintă o sumă prea mică pentru o bună parte dintre salariaţi, dacă ne raportăm la creşterea preţurilor.

"Considerăm că sunt importante pentru toţi angajaţii creşterile salariale care reuşesc să acopere măcar o parte din scăderea salariului real suferită în ultimii ani, dar nu cred că această mărire va putea diminua sau stopa numărul foarte mare de asistenţi medicali care îşi întocmesc formele legale de plecare la muncă în străinătate. Mai ales că sunt foarte multe solicitări pentru muncă în Marea Britanie şi Belgia", ne-a declarat Daniela Artimof.

CITEŞTE ŞI: Zeci de doctori gălăţeni au plecat în ţări străine în ultimii trei ani

ANOMALII româneşti: "Statutul asistenţilor medicali are nevoie de îmbunătăţiri"

 

Citit 1927 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.