Noi BENEFICII pentu jandarmii, pompierii şi aviatorii MAI, care sunt RĂNIŢI în MISIUNE

Noi BENEFICII pentu jandarmii, pompierii şi aviatorii MAI, care sunt RĂNIŢI în MISIUNE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a aprobat Ordinul care priveşte măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune, relatează MEDIAFAX.

Potrivit Ordinului, pompierii, jandarmii şi angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie încadraţi într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul serviciului pot fi menţinuţi în activitate în funcţii militare sau civile, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar copiii şi soţii acestora s-ar putea angaja în unităţi ale MAI, în funcţie de studii, fără să susţină concurs.

De asemenea, copiii aflaţi în întreţinerea militarilor din MAI încadraţi într-un grad de invaliditate sau decedaţi în misiune vor putea fi admişi în instituţiile de învăţământ ale ministerului.

Anterior acestei măsuri, în luna martie, ministrul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleaşi măsuri de sprijin pentru poliţişti şi familiile acestora.

Citit 1438 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.