Marți a luat ființă PRIMUL CINEMA din Galați/ Iată unde este situat (FOTO)

Marți a luat ființă PRIMUL CINEMA din Galați/ Iată unde este situat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf.Spiridon", de pe strada Domnească, se poate lăuda, de ieri, că are primul cinematograf din Galaţi. Voluntarii de la Şcoala de vară „Solitarity Holidays project” - organizată în această săptămână la Galaţi de ArcelorMittal şi Junior Achievement, având ca tematică afacerilor sociale - le-au făcut o vizită şi vârstnicilor cazaţi la "Sf. Spiridon". Voluntarii nu au venit cu mâna goală, ci cu un sistem audio-video cu ajutorul căruia se poată realiza o mică sală de cinema. Sistemul donat include un DVD player, un videoproiector, dar şi o colecţie de filme clasice, care să mai îndulcească existenţa celor 130 de bătrâni cazaţi în Cămin. Reacţia bătrânilor a fost pe măsură.

„Foarte drăguţ din partea lor că s-au gândit la noi. Contează foarte mult. O astfel de iniţiativă parcă îţi mai dă energie”, ne-a spus una dintre doamnele de la Căminul „Sf.Spiridon”.

Unul dintre voluntarii Şcolii de vară ArcelorMittal, Victor Mendoza, venit tocmai din Mexic, ne-a dezvăluit că este pentru prima oară în România, iar oamenii de aici i se par extraordinari. „Interacţiunea cu oamenii este cel mai bun lucru pe care îl poţi obţine în orice ţară te-ai duce. O strângere de mână sau un zâmbet, de exemplu, contează poate cel mai mult, mai mult decât o fotografie”, ne-a spus acesta.

În cadrul aceluiaşi proiect, trei grădiniţe vor primi calculatoare şi software educaţional, iar voluntarii au promis că se vor întoarce la căminul de bătrâni pentru a ajuta la curăţenie sau la orice altceva este nevoie.

Citit 4198 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.