Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât vă COSTĂ vacanţa în zona Bran-Moieciu
Foto: Castelul Bran

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât vă COSTĂ vacanţa în zona Bran-Moieciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vacanţa noastră continuă pe culmile munţilor. Cu bagajele în spate, ajungem în judeţul Braşov, la Bran, dar facem un popas şi la Moieciu, pentru că şi acolo avem ce vizita.

Bran - peste 170 de oferte de cazare

La Bran, dacă dorim să ne cazăm cu bani puţini, putem alege Pensiunea „Monica”, unde camera dublă costă 40 sau 50 de lei, iar cea cu patru locuri ajunge la 70 de lei. Vila „Căsuţa de lângă pârâu”, situată la aproximativ un kilometru de şoseaua spre Braşov, vă oferă camera single cu 50 sau 60 de lei şi apartamentul cu două camere la 100 de lei în timpul săptămânii şi 110 lei în weekend. Preţul de închiriere integral este de 400 de lei pe zi, iar dacă vă rezervaţi cazarea pentru cinci nopţi, a şasea este gratis. Şederea pentru o noapte la Cabana „Vama Bran”, situată pe un deal, la un kilometru de Castelul Bran, costă 60 de lei într-o cameră dublă şi 70 de lei într-una cu trei paturi.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Pleci în concediu? AFLĂ cum să PREVII toxiinfecţia alimentară

Dacă sunteţi o gaşcă mare, puteţi închiria la cheie cabana cu 350 de lei pe zi. Gazdele Pensiunii „Esperanssa” au stabilit 70 de lei tariful la camera dublă, iar la pensiunea de trei stele „Ama”, amplasată tot aproape de Castelul Bran, preţul camerei duble este de 80 de lei, iar cea a camerei triple 100 de lei. Cazare, însă ceva mai scumpă, am găsit şi la pensiunea de patru stele „Pel Flora”. Aici, se plăteşte pentru o noapte într-o cameră dublă 100 de lei, de luni până vineri, şi 120 de lei, la sfârşitul săptămânii, iar preţul de închiriere a unei camere cu trei locuri variază între 120 şi 140 de lei.

Moieciu - cazare între 50 şi 250 de lei

Casa „Robert”, situată în Moieciu de Sus, pe Valea Popii, vă oferă cazare în şase camere dotate cu baie proprie, televizor şi încălzire centralizată şi, în plus, acceptă turiştii care vor să-şi ia animalul de companie în vacanţă. Camera dublă costă 50 de lei pe zi, iar cea triplă 60 de lei. Condiţii de trei stele promit şi proprietarii Vilei „Piscul Muntelui”, aflată tot în Moieciu de Sus, la o distanţă de patru kilometri de Valea Grădiştei. Închirierea camerei duble este 60 de lei, iar turiştii care vor veni aici vor avea curte, grădină mare pentru a face grătar, dar şi loc suficient pentru parcarea maşinilor. Pentru că la munte găseşti loc de cazare la orice pas, şi Pensiunea „Janina”, situată în zona pitorească plină de viaţă a Moieciului de Sus, îşi aşteaptă turiştii. Camera dublă costă 70 de lei, iar cea cu trei locuri 100 de lei. Dacă vă rezervaţi cazarea pentru trei nopţi, aveţi zece lei reducere din preţul iniţial. Vila „Barcelona”, ce are în spate pădurea şi pârâul Turcu, oferă oaspeţilor camera dublă la 75 de lei şi, pentru grupurile doritoare, organizează trasee turistice în Parcul Naţional Bucegi. Cu cinci lei în plus, puteţi dormi într-o cameră dublă a Pensiunii „Izvorul Muntelui” sau cu 120 de lei vă puteţi lăfăi într-un apartament cu două camere. Cei mai pretenţioşi, dar şi mai cu dare de mână, pot alege să-şi petreacă vacanţa la Hotelul „Mistral”, la 1.130 de metri altitudine, un loc ideal pentru veri răcoroase. Cum confortul se plăteşte, de obicei cam scump, aici camera dublă costă între 250 şi 280 de lei, însă aveţi condiţii de lux, baldachin, minibar şi seif.

Peştera Dâmbovicioara

Zona Bran-Moieciu este un loc unde nu ai timp să te plictiseşti pentru că sunt multe obiective turistice pe care merită să le vizitezi, iar în plus vei rămâne impresionat cu frumuseţea peisajelor. Poţi descoperi, la pas, Cascada „La Chisătoare”, canionul „Între prăpăstii” din Zărneşti, Peştera Valea Cetăţii, Peştera Dâmbovicioara, dar poţi descoperi şi farmecul Castelului şi schitului Bran.

Schitul Bran

Cum ajungeţi la destinaţie

Dacă plecaţi în vacanţă cu maşina, până la Bran aveţi de parcurs aproximativ 310 kilometri pe ruta Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti-Braşov-Bran, iar combustibilul vă costă în jur de 150 de lei. În cazul în care călătoriţi cu trenul, există zilnic, pe CFR, o singură legătură: trenul Interregio, cu plecare, dimineaţa, la ora 6,00. Un bilet la clasa a II-a costă 75,5 lei. De la gară, până la Bran sau Moieciu, un bilet pentru microbuz costă 7 lei. Puteţi ajunge la Braşov şi cu microbuzul. Maşinile pleacă din Autogară, la orele 6,30, 7,00, 14,30 şi 16,00 sau din Micro 19, în faţa Hotelului Magnus, la 6,00 şi 15,30. Preţul unei călătorii este de 50 de lei.

Citit 2633 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.