Cursuri GRATUITE pentru viitorii ANGAJAŢI din CONSTRUCŢII

Cursuri GRATUITE pentru viitorii ANGAJAŢI din CONSTRUCŢII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul se numără printre cele 18 judeţe în care se va derula, în următorul an şi jumătate, proiectul "PICAS te angajează în construcţii".

Potrivit managerului de proiect, Simion Ilie, iniţiativa este valabilă exclusiv pentru sectorul de construcţii şi se adresează celor care vor o calificare şi, mai apoi, un loc de muncă. "Tinerii înscrişi la cursurile noastre primesc 5 lei pentru fiecare oră de curs. Un curs este alcătuit din aproximativ 720 de ore. Cei care participă şi au rezultate bune şi la examen primesc un premiu de 1.000 de lei. Apoi, cei care vin şi cu un contract de muncă pe durată nelimitată mai sunt recompensaţi de noi cu încă 1.000 de lei. Practic, dacă îşi dă interesul, un cursant poate câştiga între 5.000 şi 6.000 de lei, în câteva luni. Ne adresăm tuturor categoriile defavorizate şi sperăm ca astfel să scădem rata şomajului. De asemenea, avem şi cursuri pentru femei", a explicat Simion Ilie.

Drept obiectiv final, din cei aproximativ 600 de cursanţi, aproximativ 130 ar trebui să-şi găsească de muncă în construcţii cu ajutorul şi la recomandarea PICAS.

Proiectul a fost lansat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au fost prezenţi primari ai mai multor localităţi gălăţene, patroni de firme de construcţii şi cursanţi. Mai multe detalii despre  modul în care vă puteţi înscrie la cursuri puteţi afla de pe site-ul www.picas.ro. Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

CITEŞTE ŞI: Ce te aşteaptă când pleci la muncă în Anglia

Citit 1747 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.