PARCAREA de TIR-uri a fost FINALIZATĂ cu şase luni ÎNTÂRZIERE
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

PARCAREA de TIR-uri a fost FINALIZATĂ cu şase luni ÎNTÂRZIERE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi euro pe zi de autocamion, acesta ar putea fi tariful pe care îl vor plăti şoferii pentru a beneficia de parcarea de TIR-uri construită pe Drumul de Centură. Vestea bună este că, potrivit autorităţilor, parcarea este funcţională, lucrările sunt finalizate, iar astăzi este programată recepţia investiţiei realizate cu fonduri europene. La Parcul de Soft, a avut loc, miercuri, conferinţa de închidere a proiectului european, în cadrul căreia autorităţile s-au declarat mulţumite de realizare, chiar dacă aceasta s-a prelungit de la 24 de luni, cât fusese programat iniţial, la 30 de luni.

Trebuia să fie gata pe 25 ianuarie

După cum am mai scris, parcarea destinată autovehiculelor de mare tonaj ar fi trebuit să fie gata, oficial, pe 25 ianuarie 2014. Lucrările au demarat la începutul anului trecut, dar au fost sistate după ce muncitorii au descoperit, la prima sapă de pământ, ca apa nu era la şase metri - cum scria în proiectul bazat pe studiile geo ale Institutului de Proiectări Galaţi, ci la numai un metru! Şi asta n-a fost singura anomalie a proiectului.

Lucrările au fost reluate, după modificarea proiectului şi o serie întreagă de demersuri juridice pe care Primăria a trebuit să le facă, după şapte luni de blocaj. Firma Vega a realizat atât lucrările suplimentare, de terasamente - în valoare de 626.989 de lei - cât şi parcarea în sine, contract de 3,48 de milioane de lei plus TVA.

Ce s-a realizat

Parcarea, împrejmuită şi iluminată, are o capacitate de 72 de locuri pentru maşini de mare tonaj şi 11 locuri pentru autoturisme. Pentru confortul şoferilor vor fi amenajate grupuri sanitare, un punct gospodăresc, platforme de stingere a incendiilor şi un post de pază, staţie de pompare şi rezervor de apă de o sută de metri cubi, pentru asigurarea alimentării cu apă.

Urmează ca aleşii locali să stabilească, la finele lunii, tarifele de utilizare a parcării şi să încredinţeze investiţia spre administrare SC Gospodărire Urbană.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5,1 milioane de lei cu TVA, din care asistenţa nerambursabilă s-a ridicat la 4,1 milioane de lei, iar contribuţia Primăriei s-a cifrat la 82.841 de lei.

CITEŞTE ŞI: Lucrări blocate de jumătate de an: Parcarea de tiruri va ieşi din "moarte clinică"

Citit 7886 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.