Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Cât COSTĂ VACANŢA în Munţii Vrancei

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Cât COSTĂ VACANŢA în Munţii Vrancei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm vacanţa la munte ceva mai aproape de casă. În cadrul campaniei „Eu vara nu dorm”, ajungem să respirăm aer curat şi să ne bucurăm de umbra brazilor, în minunata Ţară a Vrancei. Mergem la pas prin Lepşa şi poposim apoi la Soveja. Descoperim împreună peisaje de poveste, dar căutăm şi cazare în zonă.

Lepşa - "perla turismului vrâncean"

În staţiunea Lepşa, una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din judeţul Vrancea, găsiţi cazare la sume cuprinse între 50 şi 220 de lei. La Pensiunea „Roxy”, camera dublă, cu toaleta pe hol, costă 50 de lei. Vila „Rose-Marie” îşi aşteaptă oaspeţii cu următoarele tarife: camera dublă - 50 de lei, în timpul săptămânii, şi 60 de lei, în weekend, camera triplă - 70 de lei, de luni până vineri, respectiv, 80 de lei, la sfârşitul săptămânii, iar apartamentul cu două camere poate fi închiriat cu 70 sau 80 de lei, în funcţie de zilele în care doriţi să vă cazaţi. Casa de vacanţă „Rândunica”, situată în centrul staţiunii, la 50 de metri de şoseaua principală, vă aşteaptă să-i fiţi oaspeţi într-una din cele şase camere dotate cu televizor, încălzire centralizată, internet wireless, bucătărie complet utilată, sală de ping-pong, grătar, loc de joacă pentru copii şi parcare. Camera dublă costă 60 sau 65 de lei, apartamentul cu două camere 120 sau 130 de lei, dacă vă cazaţi în timpul săptămânii sau în weekend, iar preţul de închiriere la cheie ajunge la 400 de lei. La Pensiunea „Lina”, situată pe DN 2D, kilometrul 72, turiştii pot alege să doarmă într-una din cele opt camere cu pat matrimonial şi fotoliu pat extensibil, cu 80 de lei pe noapte. Tarife ceva mai mari au stabilit proprietarii Pensiunii „Tulnici”, din localitatea Tulnici (situată la aproximativ 14 kilometri de Lepşa). Camera dublă costă 100 de lei, apartamentul cu două camere 140 de lei, iar locul de camping tot 100 de lei. Dacă doriţi să vă rezervaţi şederea la Pensiunea „Casa Albert”, de cinci margarete, trebuie să scoateţi din buzunar 150 de lei pentru camera dublă şi 220 de lei pentru un apartament cu două camere. La Cabana "Panoramic" sunt, de departe, cele mai mari tarife, pentru că un apartament cu trei camere costă 220 de lei.

Soveja - staţiunea cu aerul cel mai ozonat din Europa

La Cabana „Ana”, amplasată pe marginea râului Dragomira, camera dublă costă 60 lei. Pe site-ul www.turistinfo.ro, proprietarii anunţă că oferă reducere de 10 la sută pentru un sejur de minimum trei nopţi sau grupurilor formate din cel puţin 24 de persoane. Micul dejun costă şase lei de persoană, iar prânzul şi cina 12 lei. Tot 60 de lei este cazarea şi la Casa „Poieniţa”. La Pensiunea „Elena”, o noapte într-o cameră dublă costă 80 de lei, iar „Casa Bunicilor Stoian” oferă camera dublă cu 100 de lei, apartamentul cu două camere cu 200 de lei şi cel cu trei camere cu 260 de lei. Dacă sunteţi o gaşcă mai mare, puteţi închiria la cheie, cu 250 de lei pe zi, Cabana „Haiducului”, structurată pe două nivele, cu trei camere duble, living, bucătărie şi loc de servit masa.

Dacă ajungeţi în partea aceasta a Vrancei, nu trebuie să rataţi o plimbare la Mănăstirea Lepşa, Cascada Putnei, Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, Mânãstirea lui Matei Basarab, Schitul Soveja, dar şi la alte multe obiective turistice din zonă.

 

Cum ajungem la destinaţie

De la Galaţi la Lepşa, pe ruta Galaţi-Tudor Vladimirescu-Focşani-Lepşa, sunt 160 de kilometri, pe care, dacă îi parcurgem cu maşina, facem două ore şi jumătate, iar pe combustibil dăm în jur de 75 de lei. De la Lepşa la Soveja mai sunt 7 kilometri, aşa că păstrăm acelaşi traseu, doar că mergem 20 de minute în plus.

Puteţi ajunge în zonă şi dacă luaţi microbuzul Galaţi - Focşani (un bilet costă 17 lei).

Călătoria cu trenul, până la Focşani, costă între 18 şi 40 de lei. Drumul trebuie continuat, din autogară, cu un autobuz al Societăţii de Transport Local. Până la Lepşa, biletul costă 25 de lei, iar până la Soveja 18 lei.

 

Citeşte şi: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă CAZAREA LA PENSIUNILE din Galaţi

 

Citit 2882 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.