PAMFLET/ Mahării din Galaţi se întrec în prime

PAMFLET/ Mahării din Galaţi se întrec în prime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile statului se întrec în a le oferi facilităţi atât celor care nu şi-au definitivat studiile, cât şi celor care vor să se specializeze în cea mai bănoasă meserie de pe piaţă, cea de politician şpăgar.

Program educaţional special pentru Florin Pâslaru: Prima Clasă

Guvernul României are grijă de cetăţenii săi destoinici. Astfel, special pentru cei care nu au trecut deloc pe la şcoală, au ajuns în funcţii publice, iar acum vor să îşi desăvârşească şi studiile, Ministerul Educaţiei lansează programul Prima Clasă. “Teoretic, ar fi vorba despre un program social, dar cu toţii ştim că e încă o şmecherie a PSD-ului ca să dea diplome de bac lipitorilor de afişe din partid, dar şi celor care au ajuns chiar şi în funcţii mari în stat, cum ar fi cea de deputat”, a comentat un analist politic.

Potrivit unor surse din PSD, printre primii înscrişi la aceste cursuri se numără şi deputatul de Galaţi Florin Pâslaru, care, deşi a ataşat la dosarul de angajare o diplomă de bacalaureat şi una de licenţă, este bănuit de mai toată lumea că acestea nu sunt tocmai originale. „Uitaţi-vă cum se exprimă Pâslaru... Nu-mi spuneţi mie că ăsta are mai mult de grădiniţa făcută. Ca să nu mai vorbim despre maniere. Păi, eu cred că nici adeverinţă pentru cei şapte ani de-acasă nu are cum să aducă, darămite diplome de studii... Despre ce vorbim aici?!”, a spus, sub protecţia anonimatului, preşedintele Galaţi al PSD, Dan Nica.

Pâslaru nu se lasă mai prejos şi lansează şi el un program educaţional: Prima Plasă

Inclus în lista beneficiarilor la programul educaţional despre care aminteam mai sus, Florin Pâslaru a trecut în rândul educatorilor odată cu declanşarea unui alt program: Prima Plasă. Este vorba, aşa cum sugerează şi titlul, despre un program de antreprenoriat dedicat tinerilor care doresc să se specializeze în tunuri de pe poziţii politice.

“Ideea mi-a venit anul trecut, când mai mulţi elevi care nu au luat bacalaureatul au scris la examenul la Citire că idolul lor este Florin Pâslaru şi că şi ei şi-ar dori să ajungă la fel ca maestrul lor, să dea tunuri doar din priviri. Ei bine, toţi aceşti copii trebuiau cumva ghidaţi, pentru că, altfel, talentul lor s-ar fi dus pe apa sâmbetei”, a declarat Florin Pâslaru, decanul Facultăţii de Prima Plasă (FPP).

Şeful FPP şi-a propus ca în cadrul acestei facultăţi să crească cadre de nădejde pentru viitorul PSD, unde deja se resimte în ultimii ani o oarecare teamă de a mai da tunuri. “Sigur, asta se vede mai degrabă la colegii mei, nicidecum la mine”, a spus Pâslaru.

Autorităţile statului mai au, la această oră, alte trei proiecte. Este vorba despre un proiect special destinat directorului Apă Canal, Gelu Stan, intitulat Prima Grasă, precum şi unul sportiv, dedicat jucătorilor de la Oţelul Galaţi, care poartă numele Prima Pasă. În plus, în mediul rural, în special în comunităţile de leneşi, urmează a fi implementat programul Prima Coasă.

Silviu Bacatun vrea o Zi a Marinei adevărată: “O facem în stil mare, cu salve de tunuri”

Mâna dreaptă a primarului Marius Stan în ceea ce priveşte ceremoniile de stradă, Silviu Bacalum, zis Captain Planet sau Captain Bacatun, pregăteşte o nouă manifestare de amploare: Ziua Marinei. “Bă, despre asta vreau să se audă în toată ţara. Daaa, ştiu ce facem… salve de tunuri. Dăm tunuri după tunuri, dar nu din astea mărunte, cum au mai fost până acum. Băăă, vreau tunuri serioase, că după aia, până prin noiembrie, decembrie nu mai pupăm nimic”, le-a spus Captain Bacatun unor apropiaţi.

Astfel, se pare că pentru ediţia din acest an a Zilei Marinei, Bacatun pregăteşte un ditamai bannerul lat de trei metri, care se va întinde pe toată lungimea Falezei Superioare. Nu mai puţin de 5 metri va avea bannerul, pe care vor fi inscripţionate, cu poze, lista alimentelor pe care ai voie să le mănânci în postul mare al Sântămăriei. Astfel, bannerul va fi cu aproape doi metri mai lung decât precedentul record, stabilit tot la Galaţi, cu ocazia Zilei Dunării, de către acelaşi organizator de excepţie, Silviu Captain Planet Bacatun.

La titularizare, profesorii au ales Cudalbiul: “Doar aici se decontează naveta”

Bătaie mare pe locurile titularizabile şi de suplinitor de la şcolile din Cudalbi. Sute de profesori care au luat note de peste 8 şi 9 la examenul din această vară au completat pe fişa de opţiuni drept primă variantă Şcoala din Cudalbi.

“Erau locuri şi la LVA, şi la Cuza, şi la Pedagogic, dar ştim cu toţii că banii în învăţământ sunt foarte puţini, aşa că orice facilitate ni s-ar oferi, este bine primită. De exemplu, eu am cerut să mă duc la Cudalbi pentru că am auzit că acolo se dau bani de navetă. Cunosc nişte profesori care au predat acolo în anii trecuţi, iar unii spuneau că se dau bani şi pentru câte trei navete pe zi… Numai să poţi duce atâtea câte îţi dau ei”, a declarat profesorul de Sport Gicu Valericu, posibil titular la Şcoala Cudalbi.

“Sunt pur şi simplu ameţit de câte cereri sunt. Avem, se pare, cele mai bune condiţii din judeţ. Altfel, nu văd de ce s-ar înghesui profesorii să vină să predea la noi”, a comentat şi Mihăică Halbă, directorul Şcolii din Cudalbi.

Programul Prima Farsă

Stupoare

Vineri, Bacalbaşa nu s-a certat cu nimeni

Incredibilul eveniment s-a petrecut vineri. Potrivit martorilor, au trecut nu mai puţin de 24 de ore fără ca preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, să se certe cu cineva.

„Era foarte obosit de la cearta de joi din Consiliu cu Tania Bogdan. Toată ziua de vineri, cât a fost la muncă, Bacalbaşa a dormit, deci nu s-a certat cu nimeni. Acum, nimeni nu bagă mâna în foc că nu s-a mai hârjonit cu cineva prin vis, dar, mă rog, pentru noi, cei care stăm zilnic pe lângă el, a fost o minune”, a spus o secretară de la CJ.

Potrivit unor apropiaţi, însă, vineri seară, Bacalbaşa era cât pe ce să se ia în beţe cu vânzătoarea de la chioşcul de vizavi, din cauză că nu avea rest la o pastilă Orbit. „Se vedea că e ca un butoi cu pulbere. Dar s-a abţinut cu stoicism”, a povestit amicul lui Bacalbaşa care a asistat la scenă. Sunat să ne ofere un punct de vedere pe această temă, Bacalbaşa a început să urle în telefon: „Bip... bip... bip”.

Ca la Uşa Doctorului

 

Cocalarii cu BMW alb merg doar cu 10 la oră

„La câţi bani am dat, să nu ne vadă nimeni”?

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici de la Universitatea „Dunărea de Jos”, viteza medie cu care se deplasează BMW-urile albe conduse de cocalari cu şlapi, maiouri cu găurele şi lanţuri de cinci kile la gât este de 10 km pe oră. „Se pare că doar atât pot duce maşinile astea. Noi ştiam că BMW-urile bagă şi 300 la oră, dar se pare că ne-am înşelat”, a declarat cercetătorul britanic Rică, de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

După publicarea rezultatelor studiului, zeci de cocalari cu BMW alb, cu şlapi, maiouri cu găurele şi lanţuri de cinci kile la gât au reacţionat pe o reţea de socializare Facebook. „Pă-i eudece sămi ia-u BmV şi săă melg cu o sutăla or-ă? Ca s-ă n-u m-ă va-dă ni-me-ni? Maşina ducemult, bag-ă şi 300 la horă, dar e-u mer-g cu 10 chilometri ca s-ă m-ă v-adă lumea pe stradăă, dăă, dăăă”, a declarat cocalarul Iulian.

BMW Dalb

Cudălbenii, invidioşi pe locuitorii din Olt

"Ne-ar prinde şi nouă bine ceva udeală"

Cudălbenii sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că anul acesta inundaţiile i-au ocolit. Deşi multă lume spune că oamenii din zona Cudalbiului nu sunt tocmai iubitori de apă, se pare că unii dintre localnici au înţeles puţin greşit mesajul transmis prin toate canalele media despre inundaţiile din sud-vestul ţării.

„Să mai spui că există dreptate. Pe noi ne cam ţine Dumnezeu pe uscat. Nu ştiu ce se întâmplă. Sincer, ne-ar prinde şi nouă bine ceva udeală. Poate nu aşa cum a fost prin Olt, dar măcar aşa... de-un şpriţ”, a spus seteanul Mitică Păhărel. De altfel, Mitică Păhărel este printre puţinii cudălbeni care a povestit despre inundaţiile care au avut loc anul trecut în localitatea sa. „Apa a fost mare de tot, avea chiar şi jumătate de metru. Când mă întorceam de la cârciumă îmi ajungea pînă la gât”, şi-a amintit Mitică Păhărel despre dezastrul de anul trecut.

Un alt cudălbean, supărat că în localitatea sa nu a mai plouat cam de multişor, are, însă, cu totul alte argumente. „Să vezi cât de mici sunt boabele de strugure, anul acesta ne aşteaptă un adevărat dezastru. Dacă nu plouă în următoarea lună, s-a terminat. O să ne ajungă vinul doar până pe la începutul lui noiembrie”, a declarat Gioni Lăstar.

Naufragiat pe Uscat

 

Marius Stan şi-a prelungit concediul

"Oricum, mare lucru nu prea fac în Primărie"

Primarul Marius Stan a decis să mai stea vreo trei săptămâni în concediu, după ce a realizat că, în primele două săptămâni, nimeni nu i-a simţit lipsa. „De vorbit cu presa se ocupă Ema, petrecerile sunt treaba lui Bacatun, Vlaicu e argint viu pe acolo, nimeni nu mişcă în front şi, oricum, nici nu ţin audienţe. Deci pot la fel de bine să fiu primar al Galaţiului şi de pe Coasta de Azur. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că Oţelul, principalul meu obiect de activitate, nu mai e la mine în portofoliu”, a spus Marius Stan, pe o reţea de socializare Facebook.

De altfel, nici cetăţenii Galaţiului nu au remarcat absenţa lui Stan. „Păi la el în birou oricum lumina e stinsă mereu. Nimeni nu îl vede venind, nimeni nu îl vede plecând. Din punctul meu de vedere, el e în concediu de când a preluat mandatul”, a spus domnul George, din Mazepa I.

Coasta de Abur

Sute de pietoni încurcă circulaţia pe Faleza Inferioară

Circulaţia maşinilor pe Faleza Inferioară este zilnic blocată de sute de oameni care se plimbă nestingheriţi pe alee. „E inadmisibil. Trebuie să îi ocolim pe toţi, nu vor să se dea din faţa maşinilor”, a declarat un cocalar cu BMW. „O să fim mai atenţi, o să circulăm mai mult prin boscheţi”, a declarat un pieton.

Trafic Încins

Un vas de croazieră a încetinit în dreptul Galaţiului

Întâmplare miraculoasă miercuri la Galaţi. Un vas de croazieră a încetinit când a ajuns în dreptul oraşului Galaţi, dând chiar senzaţia că vrea să se oprească. „Probabil, comandantul a făcut o mişcare greşită. În loc să accelereze, a oprit motorul şi vasul a încetinit”, a spus un martor.

DunăREA

Pamflet în versuri

Ce tristă curge Dunărea de Jos! (de dus la-ntors)

Din ce în ce mai mulţi şi acri sunt,

şi goi în universul lor mărunt,

umpluţi cu morgă, unşi cu Ag şi Au...

ştiu pe de rost Nimicu-n care stau

şi-şi ling triumful, socotesc izbânzi,

dau din design, cocliţi, parcă au trânji,

urlă şi strigă, ţipă, fac "frumos"...!...

Ce tristă curge Dunărea de Jos!

Zvârle gunoi şi flegme pe asfalt...

(să fi scuipat pământul unui "halt",

cu limba-i spurcăciune l-ar fi şters)...

cu ăşti mizeri nu mai avem de/mers,

n-avem decât o şansă: grabnic scoşi

şi duşi la-ntors... că sunt contagioşi,

sunt imbecili pe faţă şi pe dos...!...

Ce tristă curge Dunărea de Jos!

Submarin Cosorescu

Citit 2223 ori Ultima modificare Vineri, 01 August 2014 17:16